Sport

Atletika

Tia Hellebaut najavila povratak atletici

Tia Hellebaut najavila povratak atletici

Na dan svog 32. rođendana (16. veljače), belgijska visašica Tia Hellebaut, osvajačica zlata na OI u Pekingu 2008. godine, najavila je povratak sportu.

Hellebaut je vrhunac karijere doživjela na Olimpijskim igrama u Pekingu, osvojivši zlatnu medalju u visu, čime je prekinula sjajan niz pobjeda Blanke Vlašić, koja je u Kinu doputovala kao veliki favorit tog natjecanja.

U prosincu 2008. godine Belgijanka je objavila kraj karijere, budući da je ostala u drugom stanju, a 9. lipnja prošle godine rodila je kćerku Lotte.

Na novinskoj konferenciji u utorak objavila je da se vraća natjecanjima, što i nije toliko iznenađenje ako se zna da je zadnjih tjedana provela na treninzima.

- Dobro sam trenirala posljednjih tjedana, što je u meni probudilo želju da se opet natječem na vrhusnkoj razini - izjavila je Hellebaut.

Ljubitelji sporta u Belgiji tako se opet mogu radovati povratku jedne njihove vrhunske sportašice, kao što je bio slučaj sa tenisačicama Kim Clijsters i Justine Henin. Clijsters se također vratila prošlog ljeta nakon rođenja djeteta, a Henin je svoj povratak započela ove godine. Obje su bile vrlo uspješne.


Reci što misliš!