Sport

Nogomet, Liga prvaka

Nogometna rapsodija Arsenala na Emirates stadionu

Nogometna rapsodija Arsenala na Emirates stadionu

Nicklas Bendtner trostruki strijelac

Izostanak kapetana i najboljeg igrača Cesca Fabregasa nije se u utorak osjetio na Arsenalovoj igri. "Topnici" su deklasirali Porto s 5-0 i plasirali se u četvrtfinale Lige prvaka.

Portugalski prvak je na Emirates stigao s prednošću 2-1 iz prve utakmice osmine finala, ali London mu je još jednom bio nesretan. Portu je to, naime, već sedmi poraz u engleskoj prijestolnici u isto toliko pokušaja. Štoviše, 5-0 mu je i najuvjerljiviji poraz otkad nastupa u Ligi prvaka.

Arsenal je, pak, malo popravio vrlo negativnu statistiku koja je do utorka govorila da je londonski klub samo jednom u devet pokušaja uspio nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice u nokaut-fazi europskih kupova.

A uvjerljivu pobjedu momčad Arsenea Wengera može zahvaliti ponajprije sjajnom dvojcu Andrej Aršavin - Nicklas Bendtner. Prvi je imao svoje prste u tri gola, a drugi ih je isto toliko postigao.

Londončani su poveli u desetoj minuti. Samir Nasri je poslao dugačku loptu u šesnaesterac prema Aršavinu. Obrana Porta ju je uspjela izbiti ispred Rusa, ali točno na nogu Bendtneru koji nije imao težak posao budući da je Portov vratar Helton izašao s gola. Drugi je pogodak Arsenala u 25. minuti izrežirao sjajni Aršavin koji je na lijevoj strani slomio nekoliko suparničkih igrača, a potom odlično zavrnuo loptu pred gol gdje se ponovno našao Bendtner.

I treći je zgoditak bio remek-djelo, a potpisao ga je u 63. minuti Francuz Samir Nasri koji je na desnoj strani pravim slalomom izbacio trojicu čuvara, a potom potpuno iskosa od stative poslao loptu iza leđa Heltona. Samo tri minute kasnije Aršavin je povukao kontranapad, u završnici gurnuo loptu Emmanuelu Eboueu kojem nije bilo teško smjestiti i četvrtu loptu u mrežu grogiranih gostiju. Priču je u prvoj minuti sudačke nadoknade pogotkom iz kaznenog udarca zaključio Bendtner. Tome je prethodio prekršaj Fucilea na Eboueu.

Spomenimo i da hrvatski reprezentativni napadač Eduardo nije u večerašnjoj utakmici dobio priliku za nastup.

Liga prvaka, uzvratna utakmica osmine finala:

Arsenal – Porto 5-0, (Bendtner 10, 25, 90+1 - 11m, Nasri 63, Eboue 66), prva utakmica 1-2


Reci što misliš!