Sport

Košarka, Marko Popović

Marko Popović nezgodno pao i morao iz igre

Marko Popović nezgodno pao i morao iz igre

Uniks je izgubio kod kuće od Trijumfa 94:87

Hrvatski reprezentativac Marko Popović snažno je udario u parket nakon blokade igrača Trijumfa. Vidjelo se da je pad bio bolan i nakon toga se više nije vraćao u igru.

 

Uniks je izgubio kod kuće od Trijumfa 94:87 što dvije utakmice prije kraja regularnog dijela vjerojatno neće previše ugroziti njihovo treće mjesto na tablici, no ozljeda Marka Popovića pred Final Four ruskog Kupa će zabrinuti sve u Kazanju, ali i sve u Hrvatskoj.

Pop, koji je prvi strijelac i najbolji asistent Uniksa, u igru je ušao posljednjih 11 sekundi prve dionice te je proveo na parketu pet minuta u drugoj četvrtini. Nakon kobnog duela s Lihodejom u 16. minuti susreta više se nije vraćao u igru.

Uniks je tada imao 16 poena prednosti koje je sagradio u prvoj dionici, no Trijumf je dobio treću četvrtinu 31:12 te dvoznamenkastu prednost do koje je došao uspio saučuvati do samog kraja. Panin i Rush su zabili svaki po 20 u pobjedi. Kod Uniksa je Krešo Lončar odigrao manje od 19 minuta za 10 poena, tri skoka, dva asista. Pop je u vremenu na parketu promašio dvicu i tricu, podijelio dva asista, uhvatio skok i izgubio loptu.

Lokomotiv, koji je četvrti, mogao je zakomplicirati stvari za Uniks ali je kod kuće izgubio od CSKA 84:73. Jakov Vladović je u porazu odigrao šesti i pol minuta bez poena (trica 0/1, jedan skok, tri izgubljene lopte), a Zoran Planinić je u 22 minute na parketu u pobjedu ugradio dva poena (šut 1/4), četiri asista, dva skoka i jednu osvojenu loptu.

Za razliku od Cibone, Himki se oporavio od tragičnog ispadanja iz Eurolige. Enisej su na gostovanju pobijedili 80:74, a Langford je zabio 23 poena.

 


Reci što misliš!