Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Ocjena Bayernovih pojačanja: Olić vrlo dobar, Pranjić dobar

Ocjena Bayernovih pojačanja: Olić vrlo dobar, Pranjić dobar

Robben najbolji

Nogometni portal Goal.com donio je ocjene Bayernovih pojačanja u prošloljetnom prijelaznom roku, pa su samim time valorizirani i učinci hrvatskih reprezentativaca Ivice Olića i Danijela Pranjića.

Dolaskom Louisa van Gaala na klupu Bayerna došlo je i do rošade u igračkom kadru bavarskog sastava, pa su tako Allianz Arenu napustili Lucio (Inter Milan), Podolski (Köln), Ze Roberto (Hamburg), Donovan (LA Galaxy, povratak s posudbe), Oddo (Milan, povratak s posudbe), Borowski (Werder Bremen), Hummels (Dortmund), Sosa (Estudiantes, posudba), Breno (Nürnberg, posudba), Ottl (Nürnberg, posudba).

Istovremeno su kupljeni Braafheid (Twente), Robben (Real Madrid), Olić (Hamburg), Baumjohann (Borussia M’gladbach), Pranjić (Heerenveen), Gomez (Stuttgart), Timoščuk (Zenit St. Peterburg).

Sada je Goal.comov novinar Clark Whitney valorizirao učinak novopridošlih Bayernovih igrača slovima od A do E, s time da je slovo A ekvivalent odličnom učinku, a E nedovoljnom.

Najbolju je ocjenu, A, zaslužio Nizozemac Arjen Robben, za kojeg se navodi da je apsolutno opravdao 25 milijuna eura koliko je Bayern platio Real Madridu za njegove usluge.

“Robbenu je promakla ocjena A+ samo zbog ozljede u jesenskom dijelu sezone. Nastavi li istim ritmom do kraja sezone mogao bi biti proglašen za najboljeg nogometaša Bundeslige ove sezone”, stoji u komentaru.

Ivica Olić zaslužio je ocjenu B+, uz komentar:

"Ljubimac navijača od svog dolaska na Allianz Arenu, Olić je do danas zabio devet golova, ali je njegova uloga unutar momčadi u posljednje vrijeme došla pod pitanje. Unatoč nevjerojatnom ritmu i nadljuskoj marljivosti, Oliću nedostaje tehnička kvaliteta koju posjeduju mnogi njegovi suigrači, pa je postao tek četvrti Van Gaalov izbor napadača u zadnje vrijeme iza Gomeza, Klosea i Thomasa Müllera. S obzirom na njegov sjajan stav i činjenicu da je stigao u München kao slobodan igrač, Olić je dobro pojačanje. Čini se da mu ulazak s klupe ne smeta, uvijek daje 110% svojih mogućnosti i daje onu dozu kvalitete potrebnu za pobjede poput momčadi kalibra Kölna, Freiburga i Nürnberga. Samo ne očekujte njegove golove protiv momčadi poput Intera ili Manchester Uniteda”.

Pranjić je ocijenjen sa C-, što je popraćeno komentarom:

"Zato što se odrekao oko 700.000 eura od transfera iz Heerenveena morate osjećati simpatije prema hrvatskom reprezentativcu kojem nije mjesto u početnom sastavu Bayerna. Nakon što su isplivale njegove slabosti na poziciji lijevog beka, Pranjić se kasnije bolje snašao na lijevoj strani veznog reda u trenucima dok je Arjen Robben bio ozlijeđen. Sada su čak i 17-godišnji David Alaba i 19-godišnji Diego Contento u prednosti ispred Pranjića na poziciji lijevog beka. Ocjenu C- zaradio je zbog činjenice da je osigurao mjesto rezerve u defenzivnoj veznoj liniji ispred Anatolija Timoščuka”.

Na kraju samo kažimo da je prosječna ocjena svih Bayernovih pojačanja C.

Reci što misliš!