Sport

Nogomet, Liga Prvaka

Arsenal dočekuje Barcu na Emiratesu, očekuje se nogomet iz bajke

Arsenal dočekuje Barcu na Emiratesu, očekuje se nogomet iz bajke

Tko je "europski Brazil" saznat ćemo večeras u Londonu

"Nema šanse da ćete gledati dosadnu utakmicu kada igraju ovakve dvije ekipe", poručio je Arsene Wenger pred četvrtfinalni dvoboj Lige prvaka momčadi koje igraju najljepši nogomet u Europi.

Ne misli Barci iskazivati previše (straho)poštovanja, jer uvjeren je kako njegova momčad ima dovoljno želje i samopouzdanja da pruži dostojan otpor aktualnom prvaku Europe.

Osim Henryja, ova dva kluba imaju još jednu poveznicu - Arsenalovog Katalonca Cesca Fabregasa, koji je ozlijeđen i još se ne zna hoće li igrati, dok na drugoj strani sigurno neće biti njegovog parnjaka Andresa Inieste.

Wenger: "Henry će dobiti ovacije koje zaslužuje"

Naravno da su uspomene na finale Lige prvaka itekako žive kod Gunnersa: "Iako nam je rano isključen Lehmann pokazali smo da ih možemo pobijediti, ali to je bila jedna utakmica u finalu gdje je naš igrač manjka imao veliku ulogu u konačnom rezultatu. Sada će taktika imati veću ulogu, ali nema šanse da ćete gledati dosadnu utakmicu kada se sastaju ovakve dvije ekipe."

Istakao je kako će Arsenalova publika oduševljeno pozdraviti Thierryja Henryja koji će "dobiti ovacije koje zaslužuje, ali kada utakmica počne sve ćemo zaboraviti i uraditi ono što je potrebno kako bi ga pobijedili".

Wenger je iznio i zanimljivu tezu o Barceloni: "S njima je dobro što imaju mnogo igrača koje je potrebno zaustaviti tako da ne moramo brinuti o jednom. Međutim, ne želim da se usredotočimo na Barcelonu i prijetnje koje oni predstavljaju, nego da se koncentriramo na našu igru, jer kada smo u najboljem izdanju, mislim da možemo pobijediti bilo koji klub na svijetu."

Guardiola: Cilj je jasan - postići gol u Londonu


Barcin trener iznimno uvažava Arsenal: "Igramo kod jednog od najboljih klubova svijeta u posljednjih 15-ak godina. Arsenal je fenomenalan klub kojeg vodi veliki trener gospodin Wenger. Ljudi vole gledati kako igraju; kombinatorno i dinamično. Protiv njih ćemo se morati dobro braniti ali to neće biti moguće ako ne budemo dobro napadali."

Pep se također osvrnuo na Henryjevu podvojenost: "Očigledno u srcu nosi Arsenal i njemu je ovo povratak kući ali meni je najbitnije da obavi dobar posao za nas. Nedostajat će nam Iniesta, ali u prijašnjim utakmicama nam je falio Xavi pa samo pobjeđivali i bez njega. Ista stvar je i s Fabergasom kod Arsenala - on im je ključni igrač, ali su i bez njega pobijedili Porto 5:0."

Arsenal i dalje u problemima s ozljedama, Barcinim braničima prijeti suspenzija

Zbog ozljeda Topnicima neće igrati Ramsey, Van Persie, Gibbs, Johan Djourou, uz dvojbenog Fabregasa, Aršavina, Diabya i Gallasa.

Barca u London dolazi bez Inieste i Abidala, a ključnim braničima Puyolu i Piqueu prijeti propuštanje uzvrata ako večeras dobiju žuti karton.


Reci što misliš!