Sport

Nogomet, Liga prvaka

Fabregas Barceloni zabio sa slomljenom nogom!

Fabregas Barceloni zabio sa slomljenom nogom!

Cesc: Nije mi dobro i ne nadam se dobrim vijestima

Kapetan Arsenala je prilikom prekršaja Carlesa Puyola nad njim pretrpio frakturu fibule desne noge i onda tom istom nogom postigao izjednačujući gol iz kaznenog udarca.

 

Zasad službeno nepotvrđenu informaciju donose engleski mediji, ali svi koji su gledali utakmicu mogli su se uvjeriti kako je odmah nakon prekršaja u kaznenom prostoru Barce Fabregas s bolnom grimasom ostao ležati iako start nije izgledao toliko opasan. Nakon što je sigurno poentirao iz jedanaesterca posljednjih sedam minuta utakmice je proveo jedva šepajući da bi ga po završetku utakmice članovi medicinskog osoblja na nosilima iznijeli s terena.

Mnogi su se čudili zašto Wenger već nakon gola nije Fabregasa izvukao iz igre usprkos tome što ga ne bi mogao zamijeniti nekim drugim (već je bio iskoristio sve tri zamjene) jer zdravlje igrača je ipak bitnije od riskiranja još gore ozljede od statiranja na terenu, a Arsenal formalno ne bi imao igrača manje jer je Barceloni već bio iskuljučen Puyol.

"Nije mi dobro. Treba pričekati da vidimo težinu ozljede, ali nadam se da ću do kraja sezone zaigrati opet za Arsenal. Bojim se najgoreg - da sam slomio nešto. Jako sam opalio po lopti izvodeći penal, ali kada sam krenuo po loptu koja je završila u mreži, više nisam mogao hodati", opisao je Fab kako se osjećao nakon starta sunarodnjaka Puyola.

"Čini mi se da se radi o fibuli. Mislim da sam postavio svoju nogu između Puyolovih kada me faulirao i tako je došlo do udarca. Ne nadam se dobrim vijestima."

"Ne žalim ni zbog čega - bilo je to nevjerojatno iskustvo i utakmica koju ću pamtiti cijelog života"

Arsenalov Katalonac je dodao kako je osjećao da će nešto poći po zlu jer poznato je kako nije bio potpuno spreman za utakmicu protiv matičnog kluba: "Znao sam da nisam potpuno fit i cijelo vrijeme sam predosjećao da bi se nešto moglo dogoditi iako sam se do penala osjećao dobro. U svakom slučaju, bio je to rizik koji je vrijedilo preuzeti i nevjerojatno iskustvo i utakmica koju ću pamtiti cijelog života."

Vođa Gunnersa uvjeren je da njegovi suigrači i bez njega mogu izboriti prolaz na Nou Campu jer "Barcelona je zbog kartona izgubila ključne braniče Puyola i Piquea i mislim da bez njih neće biti isto."

Fabregas će još dugo biti pod dojmom sinoćnje utakmice, ne samo zbog ozljede: "U životu nisam igrao protiv bolje momčadi, dok je kod nas ključni čovjek bio Walcott. Donio nam je preokret, a Barceloni je bio nerješivi problem."


Reci što misliš!