Sport

Nogomet

Fabregas: Guardiola je moj nogometni uzor

Fabregas: Guardiola je moj nogometni uzor

Arsenalov veznjak Cesc Fabregas priznao je pred novinarima kako je današnji trener Barcelone Josep Guardiola njegov najveći nogometni uzor

Guardiola je sakupio preko 300 nastupa u službenim utakmicama za Barcelonu između 1990. i 2001. godine, kada je napustio redove ponosa Katalonije. Bilo je to dvije godine prije nego što se Fabregas iz Barceloninog omladinskog pogona zaputio u Arsenal.

Govoreći pred okupljenim novinarima u Jakarti u sklopu promotivnog događaja, Fabregas je odbio pričati o eventualnom povratku u Barcelonu, no zato nije propustio još jednom pohvaliti njihovog trenera:

- Pep je oduvijek bio moj najveći nogometni uzor - rekao je Cesc, prenosi portal goal.com.

Dvadesetčetverogodišnji veznjak također je priznao kako osjeća veliki ponos što je dio najuspješnije generacije španjolske nogometne reprezentacije, koja je trijumfirala na Euru 2008. i SP-u 2010. godine:

- Privilegiran sam što imam prigodu igrati uz bok ponajboljim igračima svijeta. Pun sam motivacije za igranje reprezentativnog nogometa. Jednostavno obožavam nogomet.

Fabregas je za Arsenal nastupio preko 200 puta otkako je debitirao u listopadu 2003. godine, što ga je ponovno dovelo pred vrata Barcelone, čiji je predsjednik Sandro Rosell nedavno priznao kako želi dovesti Cesca, no ne za 40 milijuna eura koliko Arsenal potražuje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.