Sport

Plivanje, Biogradski maraton

Leo Bavdek odličan na Biogradskom maratonu

Leo Bavdek odličan na Biogradskom maratonu

Na VII. plivačkom maratonu "Biograd 2010" u dužini od 3.500 metara nastupilo je 80 plivača iz raznih klubova i dva plivača PK Jadera, Leo Bavdek i Petra Rudić kao najmlađa natjecateljica. Zbog nepovoljnih uvjeta za plivače njih 22 je odustalo.

Unatoč nepovoljnim uvjetima u svojoj kategoriji do 12 god Leo Bavdek je osvojio 3 mjesto i brončanu medalju sa isplivanim vremenom 01:19. U apsolutnom poretku plivača Leo Bavdek je osvojio 24 mjesto, a Petra Rudić je kao najmlađa sudionica maratona odustala. 

U Splitu na  PLIVATONU A , plivačkom natjecanju za  dječake rođene 1999 i  2000 godine i za djevojčice rođene 2000 i 2001 godine iz cijele Dalmacije bili su i plivači zadarske Jadere. 

Plivački klub Jadera je nastupio sa četrnaest  plivača i plivačica koji su nas oduševili sa svojim nastupom  popravivši svoje osobne rekorde i  još jednom pokazali da njihovo vrijeme tek dolazi.

Najbolji pojedinac natjecanja bio je Leo Bavdek isplivavši  dionicu 100 metara slobodno u vremenu 1,11,53 što  mu je donijelo četvrto mjesto u toj prestižnoj disciplini izgubivši za samo 1 stotinku medalju.

 


Reci što misliš!