Sport

Atletika

Hellebaut: Ne isključujem novi povratak

Hellebaut: Ne isključujem novi povratak

Olimpijska pobjednica u skoku u vis Tia Hellebaut (32) potvrdila je u srijedu na konferenciji za novinare da je ponovno trudna i da prekida karijeru. Nije, međutim, odbacila mogućnost novog povratka.

Belgijska atletičarka je objavila kako je trudna 12 tjedana što znači da je u blaženom stanju nastupila i na nedavnom Europskom prvenstvu u Barceloni gdje je zauzela peto mjesto.

Hellebaut se prvi put povukla s atletskih borilišta krajem 2008. godine, nekoliko mjeseci nakon što je u Pekingu osvojila zlatnu medalju ispred Blanke Vlašić. Prošlo je ljeto rodila kćer Lotte, a u veljači ove godine je objavila kako se vraća sportu. Nije se, međutim, dugo zadržala, a hoće li pokušati s novim povratkom, zasad nije sigurna.

- U ovom trenutku to ne mogu reći. Vidjet ćemo što nosi budućnost. Kad sam ostala prvi put trudna, u potpunosti sam isključila povratak atletici. Sada se ne usuđujem ponovno dati takvu izjavu. Eventualni povratak će ovisiti o mnogo faktora, od toga kako će proći sam porođaj do toga kako ću se snalaziti s dvoje djece - naglasila je Hellebaut i dodala kako je sa životnim partnerom, ujedno i trenerom Wimom van de Venom, svjesno išla na drugo dijete.

- U proljeće smo Wim i ja počeli pričati o drugom djetetu. Lotte ima godinu dana, a da smo čekali s drugim djetetom do Olimpijskih igara u Londonu, imala bi najmanje četiri godine u trenutku rođenja sestre ili brata, a to nismo htjeli.

Nije isključeno da će se olimpijska prvakinja drugi put od svojih navijača oprostiti nastupom na mitingu Dijamantne lige u Bruxellesu idući tjedan.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.