Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Stoke u zadnjim sekundama do pobjede

Premiership: Stoke u zadnjim sekundama do pobjede

Nogometaši Stokea došli su do prve pobjede i prvih bodova u novoj sezoni engleskog Premiershipa. U 4. kolu su na svojoj Britanniji svladali Aston Villu s 2-1 u zadnjim sekundama utakmice.

Klub iz Birminghama je prošli tjedan imenovao Gerarda Houlliera novim menadžerom, ali on u ponedjeljak nije sjedio na klupi Ville budući da se još uvijek riješio obveza prema Francuskom nogometnom savezu.

Momčad je tako ponovno vodio pomoćni trener Kevin MacDonald, ali nije ju uspio dovesti do treće pobjede ove sezone premda je imao vodstvo. U 35. minuti su, naime, gosti poveli nakon što je Stewart Downing iskoristio nabacivanje Gabriela Agbonlahora s desne strane.

Domaći su u nastavku cijelo vrijeme pleli mrežu oko gola Aston Ville, a 80. minuti su napokon i izjednačili nakon duge akcije u čijoj je konačnici Matthew Etherington nabacio loptu s lijeve strane, a Kenwyne Jones je proslijedio iza leđa Brada Friedela.

I kad se već činilo da će svakome pripasti po bod, u trećoj i posljednjoj minuti sudačke nadoknade Matthew Etherington je uputio udarac prema golu Ville, a Robert Huth je podmetnuo nogu za veliko slavlje domaćih navijača.

 

Premiership, 4. kolo:

 

Stoke – Aston Villa 2-1 (Jones 80, Huth 90+3 / Downing 35)

 

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.