Sport

Košarka

Pop: Nikad se nisam osjećao bolje

Pop: Nikad se nisam osjećao bolje

Hrvatski reprezentativac u blogu na internetskoj stranici Eurolige najavio novu sezonu s Uniksom.

Ove sezone će Marko Popović imati priliku nastupiti sa šestim različitim klubom u Euroligi. Nakon Zadra, Pamese, Cibone, Efes Pilsena i Žalgirisa, nada se da će mu to poći za rukom i sa Uniksom. Jedino što on i njegov klub moraju jest proći tri kola euroligaških kvalifikacija.

"Nisam puno o tome razmišljao ali mislim da nije puno košarkaša igralo za šest različitih momčadi u Euroligi. Bio bih ja najsretniji čovjek da sam mogao igrati 15 godina za Zadar u Euroligi, ali volim izazove i želim se natjecati na najvišem nivou", napisao je Pop koji je objasnio i zašto je mijenjao klubove:

"Ne volim sjediti na klupi, želim sudjelovati u igri i biti na parketu na kraju utakmica kada se odlučuje pobjednik. To me čini sretnim."

Premda je igrao za šest različitih klubova, Popović je tek ušao u najzrelije košarkaške godine. I sam je toga svjestan.

"Tek mi je 28 godina i nikad se nisam osjećao bolje, pogotovu nakon prošle sezone i Svjetskog prvenstva. Osjećam se zrelo, fizički sam spreman i dovoljno iskusan da budem bolji nego ikad, zato pazite se!", upozorio je suparnike. "Gledam na košarku drugim očima, nisam više klinac koji samo želi zabiti što više poena. Volim dijeliti loptu i više igrati s momčadi i tako više uživam u igri."

Uniksu će protivnik u prvom pretkolu biti nizozemski prvak GasTerra Flames iz Groningena.

"Nisam nikad gledao niti jednog njihovog igrača, ali znam da su potpisali sve najbolje iz nizozemske lige, da su zajedno duže od nas jer smo imali nekoliko igrača s reprezentacijama ovog ljeta. Moramo ih respektirati i moramo dati sve od sebe od prve do posljednje minute."

Popović je još spomenuo kako se od povratka iz reprezentacije najviše druži s crnogorskim centrom Slavkom Vranešom.

"Ima 230cm, nema puno takvih košarkaša na svijetu. Na mora ni skočiti da zakuca. To nikad nisam vidio. Puno se družimo i svi 'zure' u njega. To mora da je ponekad naporno, ali on se već na to naučio. Ja sam se naljutio na ljude što ga tako gledaju, ali mi je Slavko rekao: 'Ajde čovječe, naučio sam živjeti s tim, ne brini'", napisao je Popović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.