Sport

Košarka, Kvalifikacije za Euroligu

Popović zabio 15 koševa u pobjedi Unicsa

Popović zabio 15 koševa u pobjedi Unicsa

Maciej Lampe najbolji s 26 koševa i 13 skokova

Zadranin Marko Popović bio je jedan od najboljih pojedinaca u pobjedi svoga UNIKS-a protiv nizozemskog prvaka GasTerra Flamesa u prvom krugu kvalifikacija za Euroligu.

Ruska je momčad u gostima došla do pobjede 84-72 i tako napravila veliki korak ka plasmanu u sljedeći krug kvalifikacija. No, prije toga će u petak morati obraniti prednost na svome parketu.

Popović je u slavlje kluba iz Kazanja ugradio 15 poena za 27 minuta koliko je proveo u igri. Pritom je imao stopostotan šut s linije slobodnih bacanja (6-6) i za dva poena (3-3), dok je trice gađao 1-3. Dodao je tome i pet asistencija i tri skoka.

Bolji od Popovića u pobjedničkom je sastavu bio samo Maciej Lampe s double-double učinkom od 26 poena i 13 skokova. Nizozemce je s 25 koševa i devet skokova predvodio Matt Haryasz.

I u preostale dvije završene utakmice slavili su gosti. Član NLB lige Hemofarm pobijedio je izraelski Hapoel Gilboa Galil s 97-84, dok je francuski Le Mans bio bolji od turskog Banvita sa 78-72.

Petnaest se klubova kroz kvalifikacije bori za preostala dva mjesta u Euroligi. Za takav će doseg morati proći tri kruga po nokaut-sustavu. Izravan plasman u drugo kolo izborio je ukrajinski Budivelnik budući da je vodstvo Eurolige diskvalificiralo grčki Maroussi zbog financijskih problema. 

Euroliga, kvalifikacije, 1. kolo:

Hapoel Gilboa Galil - Hemofarm 84-97

GasTerra Flames - Unics Kazan 72-84

Banvit - Le Mans 72-78


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.