Sport

Košarka, Euroliga

Marko Popović sa šest trica potopio Nizozemce

Marko Popović sa šest trica potopio Nizozemce

Uniks Kazan na krilima Marka Popovića puno teže od očekivanog stigao je do druge runde euroligaških kvalifikacija.

Marko Popović ovoga puta krenuo je od prve minute te zajedno sa Maciejem Lampeom iskombinirao uniksovih uvodnih 11 poena. Druga od dvije Popove trice domaćine je istekom šeste minute odvela do 11-6.

Neopterećeni Nizozemci se nisu predavali, a da prilično dobrom igrom ne bi preuzeli i vodstvo, pobrinuo se upravo sjajni Zadranin. Krajem prve i početkom druge četvrtine ubacio je po dva skok šuta te trice za 10 vezanih poena i kazanovih 23:19.

Odmorio se tek za gutljaj vode te u posljednjih pet minuta prvog dijela vodio Uniks i do + 8 (31:23), od kojih je do velikog odmora Gastterinom serijom 7-0 ostao tek poen viška (31:30).

Robby Bostain otvorivši svojim 12 košem treću četvrtinu doveo je goste do prvog vodstva na utakmici (31:32). Upalio se alarm pa je ponovno nastupio hrvatski reprezentativac. Nakon što je jednu loptu ukrao za drugom u sljedećem napadu skočio ubacio je i novu tricu za 38:34. Međutim, odgovorili su momci iz Groningena s novih 6-0 pa stigli do +2 (38:40). Od tada pa sve do ulaska u posljednju dionicu momčadi su se u vodstvu izmijenile čak šest puta, da bi Uniks u posljednjih 40 sekundi serijom 6-0, u kojoj je Pop sudjelovao s jednim asistom, otišao na mirnijih 53:47.

Novih pet poena u nizu za 58:47, gurnulo je Kazan u mirnije vode iz kojih se do kraja susreta nisu pomaknuli. Pop je ubacio još jednu tricu, Victor Zvarykin i Lampe skupljali skokove, Slavko Vraneš blokade a Kelly McCarty svoje prve poene za konačnih 78:63.

Popović se za 30 minuta zaustavio na 22 poena (2/4 za dva, 6/11 za tri), po pet skokova i asista, četiri izgubljene lopte te jednom osvojenom. Prvi do njega Lampe s 12+5, dok su McCarty i Pašutin ubacili po 11. Bostain je predvodio poražene sa 19 poena i pet skokova.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.