Sport

Košarka, Euroliga

Euroliga: Sjajni Barać, Vujčić debitirao

Euroliga: Sjajni Barać, Vujčić debitirao

U srijedu i četvrtak su na rasporedu utakmice 2. kola košarkaške Eurolige, a u srijedu je u svom novom sastavu, istanbulskom Efes Pilsenu, debitirao hrvatski košarkaš Nikola Vujčić.

Nakon startnog poraza u produžetku od Union Olimpije u Ljubljani, igrači koje vodi hrvatski strateg Velimir Perasović uvjerljivo su na svom parketu pobijedili španjolsku Valenciju 79-63.

Gosti su uspjeli dobiti prvu četvrtinu s dva razlike (16-14), a donekle su se dobro držali do kraja prvog dijela kada su imali mali zaostatak od pet poena (34-29). No, raspali su se i nisu mogli držati jači ritam turske momčadi u nastavku, čime su Španjolci upisali drugi poraz u isto toliko nastupa na otvorenju novog ciklusa Eurolige.

Vujčić je u Perasovićevom sastavu odigrao 19 minuta, te je postigao pet poena uz šest skokova i dvije asistencije. Iz igre je gađao Vujčić 1-4, a s linije slobodnih bacanja 3-4. Sa 20 poena najbolji je kod pobjednika bio Igor Rakočević.

Drugu pobjedu su u skupini A izborili igrači Caja Laborala. Ovaj put su slavili u Poljskoj kod Prokoma 80-73. Najbolji je igrač kod španjolskog prvaka bio hrvatski košarkaš Stanko Barać. Postigao je 18 poena uz devet skokova, te jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu. Iz igre je gađao 8-13, a s linije slobodnih bacanja 2-2.

Euroliga, 2. kolo:

skupina A

Prokom - Caja Laboral 73-80

Partizan - Himki (kasnije)

Maccabi - Žalgiris (četvrtak)

skupina B

Brose Basket - Olympiacos (kasnije)

Charleroi - Virtus Roma (kasnije)

Real Madrid - Unicaja (četvrtak)

skupina C

Lietuvos Rytas - Montepaschi Siena 75-79

Cholet - Barcelona (kasnije)

Cibona - Fenerbahçe (četvrtak)

skupina D

 

Efes Pilsen - Valencia 79-63

Armani Jeans Milano - Union Olimpija (četvrtak)

Panathinaikos - CSKA Moskva (četvrtak)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.