Sport

Košarka

Efes se uključio u borbu za Stanka Baraća

Efes se uključio u borbu za Stanka Baraća

Hrvat u redovima Caje Laboral Stanko Barać ima s tom baskijskom momčadi ugovor do 2015. godine, ali pitanje je hoće li tamo igrati već ove jeseni

Naime, još ranije se za njega najozbiljnije zagrijala NBA momčad Indiana Pacersa koja ima prava na njega još s NBA drafta 2007. Larry Bird i ostali iz vodstva ekipe žele visokog hrvatskog reprezentativca već najesen, a ni on ne skriva da bi volio preko "bare".

Ipak, njihove planove mogli bi poremetiti događaji na koje oni ne mogu utjecati, a koji su sve izvjesniji. Sve je izglednije da će od ponedjeljka u NBA ligi nastati štrajk, odnosno lockout koji će odgoditi početak nove sezone. Stoga bi Barać trebao još jednu sezonu odigrati u Europi, no ni to ne jamči njegovoj Baskoniji da će biti njihov član.

Prema pisanju španjolskih novina, El Correa i Marce, za 217 cm visokog centra najozbiljnije je zainteresiran Efes Pilsen. Turska momčad pravi rekonstrukciju momčadi za iduću sezonu. Final Four Eurolige igra se u Istanbulu pa bi i u Efesu, poput Fenerbahčea, htjeli tamo igrati.

Zbog svega toga nije im bio problem platiti visoku odštetu Valenciji da bi doveli Duška Savanovića, a prednju liniju žele ojačati Baraćem. Španjolci pišu da je Efes dosta ozbiljan u vezi centra Caje Laboral i spreman je s bivšim španjolskim prvakom pregovarati o odšteti.

Prema nekim izvorima odšteta na Baraća bila bi oko 1,5 milijuna eura, ali samo u slučaju odlaska u NBA ligu. Za prelazak u neki europski klub vjerojatno bi bila manja.

Čini se da su se u Vitoriji pomirili s činjenicom da će morati ostati bez Baraća, bilo da ode u NBA ligu ili da završi negdje drugdje, pa će pokušati barem zaraditi na njemu.

U tom klubu zasad je jako mirno, osim Francuza Thomasa Heurtela nisu doveli nikoga, a uspjeli su jedino zadržati trenera Duška Ivanovića i kapetana Mirzu Teletovića.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.