Sport

Nogomet, Serie A

Ibrahimović odlučio ružni milanski derbi

Ibrahimović odlučio ružni milanski derbi

U talijanskoj nogometnoj Seriji A je zaključeno 12. kolo, a posljednja odigrana utakmica je bila 273. veliki milanski derbi na San Siru. Pobijedio je Milan 1-0 i tako opet zasjeo na vrh ljestvice.

Vrlo često su milanski derbiji bili tvrde i žestoke utakmice s malo prilika, no ova je bila posebno naglašena po tom pitanju. Čak štoviše, više je bilo ružnih starteva, naguravanja, priče sa sucima i prijekih pogleda među suparnicima, negoli pravog nogometa.

Uostalom, ako kažemo da je derbi odlučen udarcem s bijele točke valjda je mnogo toga rečeno.

Odluka je pala već u 5. minuti kada je Materazzi srušio Ibrahimovića u svom šesnaestercu, a Šveđanin je bio siguran realizator za jedini pogodak na utakmici. Bio je to Ibrahimoviću šesti prvenstveni pogodak, drugi s bijele točke.

Makar je ispred nogometaša bila gotovo cijela utakmica pokazali su jako malo, poglavito Inter, koji je morao loviti zaostatak, ali ništa konkretnog nisu napravili pred Abbiatijem. Nije im koristila niti činjenica da su od 60. minute imali igrača više. Tada je Abate dobio drugi žuti karton.

Mnogo više od nogometa će ostati, nažalost, upamćeno naguravanje Abatea s Pandevom i Chievom, kao i ružni start punim džonom Ibrahimovića na Materazzija.

Milan je ovim došao, dakle, na vrh sa skupljenih 26 bodova. Imaju bod više od Lazija, ali i šest više od gradskog rivala Intera, aktualnog prvaka Serije A.

Serie A, 12. kolo:

Inter - Milan 0-1 (Ibrahimović 5-11m)

Bari - Parma 0-1 (Candreva 34)

Bologna - Brescia 1-0 (Di Vaio 58)

Cagliari - Genoa 0-1 (Ranocchia 83)

Palermo - Catania 3-1 (Pastore 34, 47, 85 / Terlizzi 46)

Sampdoria - Chievo 0-0

Udinese - Lecce 4-0 (Di Natale 11, 24, 40, Flores 56)

Lazio - Napoli 2-0 (Zarate 15, Floccari 61)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.