Sport

Skijanje, Slalom Val d'Isere

Val d'Isere: Pobjeda Hirschera, Kostelić nakon velike pogreške tek 18.

Val d'Isere: Pobjeda Hirschera, Kostelić nakon velike pogreške tek 18.

Velika pogreška u gornjem dijelu staze koštala je Ivicu Kostelića dobrog plasmana na drugom slalomu sezone za Svjetski kup u francuskom Val d'Isereu.

Kostelić je osvojio 18. mjesto i novih 13 bodova u Svjetskom kupu. Ostao je jedini skijaš koji je ove sezone osvojio bodove u svim utrkama Svjetskog kupa, ali sasvim sigurno neće biti zadovoljan sa svojim nastupom i plasmanom. Ivica je bio deseti u prvoj vožnji, ali s malim zaostacima za onima koji su bili bolji od njega. Za vodećim Talijanom Manfredom Mölggom zaostajao je 69 stotinki.

No, u drugoj vožnji je gotovo izletio sa staze u gornjem dijelu staze. Uspio se ''isčupati'' iz vrlo teške situacije, ali je u tom manevru izgubio jako puno vremena. Na kraju je pobijedio Austrijanac Marcel Hirscher, koji je zauzimao četvrto mjesto nakon prve vožnje, a Kostelić je za njime zaostao 3 sekunde i dvije stotinke.

- Ovo je drugi najbolji dan u mom skijaškom životu. Prvi je bio prošle sezone, kada sam, također u Val d'Isereu, ostvario prvu pobjedu karijere u Svjetskom kupu, ali u veleslalomu – izjavio je 21-godišnji Hirscher, kojem je ovo bila treća pobjeda karijere u Svjetskom kupu, ali prva u slalomu. Nakon spomenutog trijumfa na ovoj stazi prije točno godinu dana u veleslalomu, u istoj disciplini je pobijedio i u siječnju ove godine u Kranjskoj Gori.

Drugo mjesto osvojio je još jedan Austrijanac, Benjamin Raich, koji je zaostao 31 stotinku, a pravi pothvat ostvario je Francuz Steve Missillier, koji je nakon prve vožnje držao 25. mjesto, a na kraju je osvojio treće mjesto i popeo se na pobjedničko postolje! Imao je zaostatak od 56 stotinki za Hirscherom.

Talijan Manfred Mölgg, vodeći nakon prve vožnje, na kraju je bio tek deveti (+1.47).

Popis skijaša koji su u ovoj utrci osvojili bodove zaključio je Amerikanac Ted Ligety, pobjednik veleslaloma na istoj stazi u subotu, koji je osvojio 25. mjesto. Ligety je napravio pogrešku i stao, ali se ipak vratio na stazu i stigao u cilj sa više od 36 sekundi zaostatka za pobjednikom.

Pobjednik prvog slaloma sezone u finskom Leviju, Francuz Jean-Baptiste Grange, povratnik na staze, nakon što je propustio gotovo cijelu prošlu sezonu zbog puknuća prednjeg križnog ligamenta desnog koljena, u Val d'Isereu je od starta u prvoj vožnji bio nesiguran, te je izletio pred ciljem. Uz njega, od boljih slalomaša utrku nisu završili niti Herbst, Lizeroux, Razzoli i Pranger.

U prvoj vožnji nastupila su još dvojica hrvatskih skijaša, Dalibor Šamšal i Natko Zrnčić-Dim, koji su vozili jedan iza drugoga, sa startnim brojevima 64 i 65, ali niti jedan od njih nije ušao u drugu vožnju. Zrnčić-Dim je zauzeo 47. mjesto (+4.04), dok Šamšal nije stigao do cilja.

Hirsher i Grange dijele prvo mjesto u poretku slaloma sa 100 bodova obojica, a Ivica Kostelić, koji je u Leviju osvojio treće mjesto, zauzima 8. poziciju sa 73 boda. U ukupnom poretku je Ivica pao na deveto mjesto sa 155 bodova. Vode Norvežanin Svindal sa 236 i Amerikanac Ligety sa 221 bodom, a Hirscher se probio na treće mjesto s 200 bodova.

Slalom (m) za Svjetski kup u Val d'Isereu, rezultati:

1. Hirscher (Aut) 1:44.70
2. Raich (Aut) +0.31
3. Missillier (Fra) +0.56
4. Zurbriggen (Švi) +0.75
5. Cousineau (Kan) +1.13
...
18. Kostelić (Hrv) +3.02
...
Trenutni poredak u slalomu (nakon dvije utrke):

1. Hirscher (Aut) 100
1. Grange (Fra) 100
3. Zurbriggen (Švi) 90
...

8. Kostelić (Hrv) 73

...

Trenutni poredak u Svjetskom kupu:

1. Svindal (Nor) 236
2. Ligety (SAD) 221
3. Hirscher (Aut) 200
...
9. Kostelić (Hrv) 155


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.