Sport

Nogomet

Riquelme vratio plaću za prošlo polugodište

Riquelme vratio plaću za prošlo polugodište

Zbog toga što je u nedavno završenome proljetnome nogometnom prvenstvu u Argentini (Apertura) odigrao samo 135 minuta, veznjak Boca Juniorsa Juan Roman Riquelme odbio je primiti plaću.

Točnije, primio je njen tek neznatan dio, i to za 135 minuta, koliko je tijekom Aperture participirao na terenu.

- Neka vodstvo kluba iskoristi taj novac na neki drugi načain, a za dobrobit kluba. Kao navijač Boce ne mogu uzeti taj novac. Ne bih se osjećao dobro da to učinim - izjavio je 32-godišnji nogometaš, koji je obećanje da neće primiti plaću ne bude li se oporavio tijekom upravo završene polusezone dao već ranije navijačima kluba.

Nakon što se u svibnju podvrgnuo operaciji osteohondritisa u desnom koljenu, na travnjak se vratio u 13. od 19 Aperturinih kola sudjelujući svih 90 minuta u domaćem porazu Boce od Argentinos Juniorsa. Odigrao je potom još prvo poluvrijeme "superclasica" protiv River Platea na Monumentalu, tijekom kojeg je ozlijedio Ahilovu tetivu pa je opet ostao u svlačionici.

Bivši veznjak Barcelone i Villarreala, u kojem je igrao nogomet života, očekuje da će biti spreman za početak Clausure, jesenskog prvenstva Argentine, koja počinje 13. veljače i traje do 19. lipnja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.