Sport

Taekwondo

Odličnim nastupom u Bjelovaru Nikola Bojo zaslužio poziv u reprezentaciju

Odličnim nastupom u Bjelovaru Nikola Bojo zaslužio poziv u reprezentaciju

U Bjelovaru je održan Drugi pozivni turnir Hrvatskog taekwondo saveza u olimpijskim kategorijama. Na turnir je pozvan i član taekwondo kluba Zadar Nikola Bojo u kategoriji preko 80 kg , uz Matiju Žagara iz Likosa, Vedrana Goleca iz Jastreba i Hrvoja Brajkovića .

Ova olimpijska kategorija je sastavljena od kat. – 87 i kat.+ 87, Nikola je jedini iz niže kategorije. 

Prvu borbu Bojo je imao protiv Matije Žagara (105 kg) i odradio je odlično, pobjedom i sigurnom i dominantnom borbom 15-13.

Drugu pobjedu ostvario je protiv najboljeg teškaša Vedrana Goleca, reprezentativca od kojega je na zadnjem pozivnom turniru tijesno izgubio. Golec ovaj put niti u jednom trenutku nije ozbiljnije zaprijetio Nikoli. U atraktivnoj borbi puno lakši Nikola pobijedio je 15-11. Ostavio je jak dojam u cijeloj dvorani.  Svi, od trenera do natjecatelja su mu pristupali i čestitali na prikazanoj borbi i pobjedi.

Treću borbu nije niti odradio jer je Hrvoje Brajković predao; uz napomenu da je na zadnjem turniru pobijedio Nikola.

Nakon viđenih borbi i ostvarenih pobjeda, trener reprezentacije Branimir Blečić je čestitao uz vidljivo zadovoljstvo i stavio Nikolu na popis za bazične  pripreme reprezentacije koje će se održavati od 3. do 12. siječnja a za mogući odlazak na svjetsko prvenstvo u svibnju u Koreji.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.