Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Wolfsburg vidi Lakića kao idealnog Džekina nasljednika

Wolfsburg vidi Lakića kao idealnog Džekina nasljednika

Njemački dnevnik Wolfsburger Allgemeine Zeitung (WAZ) predstavio je Srđana Lakića kao vodeću želju lokalnoga bundesligaškog nogometnog kluba kad je zamjena za Edina Džeku u pitanju.

Izvjesno je da će 24-godišnji bosanski centarfor, koji je prerastao klub s Volkswagen Arene, na ljeto potražiti sreću u nekoj od vrhunskih europskih momčadi. Osnovni zadatak menadžera Dietera Hoeneßa stoga je pronaći mu odgovarajaću zamjenu, jer Bosanac je već treću godinu zaredom najbolji igrač i strijelac kluba.

"U Hoeneßovoj viziji vodeće mjesto zauzima 27-godišnji Hrvat iz Kaiserslauterna Srđan Lakić", piše WAZ, koji u nastavku upoznaje čitatelje s informacijom da Dubrovčaninu na ljeto istječe ugovor, te da ga još nije produljio, što znači da bi ga Wolfsburg mogao dobiti bez odštete.

Kad su u pitanju Lakićevi osjećaji, za očekivati je da će oni biti podijeljeni. Hoeneß je, naime, čovjek koji ga je kupio iz Kamen Ingrada kao mladoga hrvatskog reprezentativca u ljeto 2006. godine i doveo ga u berlinsku Herthu. U tadašnjemu se kvalitetnom Bundesligašu Lakić, međutim, nije uspio nametnuti, pa ga je isti taj Hoeneß 2007. godine poslao na kaljenje u novoga nizozemskog prvoligaša, Heracles iz Almela. Nakon godine dana vratio ga je i prodao drugoligašu Kaiserslauternu, u kojem je Lakić i danas, te u kojem je jesenas blistao zabivši 11 bundesligaških golova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.