Sport

Košarka, Euroliga

Spahija i Tomas: Sjajno smo odradili posao

Spahija i Tomas: Sjajno smo odradili posao

Košarkaši Fenerbahçea pobjedom na gostovanju kod Olympiacosa, a bilo je 84-70, otvorili su euroligaški Top 16. Velike zasluge za to imao je i hrvatski dvojac u turskoj momčadi.

Marko Tomas je tako dvoboj završio s 19 poena, četiri skoka i tri asistencije za 24 minute na parketu. Za dva poena je gađao 4-7, trice 2-2, a slobodna bacanja 5-7. Roko Leni Ukić je za 31 minutu ubacio 17 koševa (dvica 6-12, trica 1-2, slobodna bacanja 2-4), te dodao tome dva skoka i četiri asistencije u pobjedi momčadi koju vodi hrvatski stručnjak Neven Spahija.

Za službenu internetsku stranicu susret su prokomentirali Spahija i Tomas.

- Čestitke mojoj momčadi na velikoj pobjedi. Pobijediti Olympiacos nije lak posao, ali mislim da smo odigrali najbolju utakmice sezone i zasluženo u njoj slavili. Imali smo neke predodžbe kako igrati protiv Olympiacosa, a 90 posto tih planova odradili smo savršeno. Znam da smo napravili mnogo pobjedom protiv Olympiacosa koji rijetko gubi domaće utakmice, ali moramo utišati ushićenje. Pred nama je niz teških utakmica i mnogo neobavljena posla. Napravili smo velik korak prema vrhu skupine, no o tome je, ponavljam, prerano govoriti - kazao je Spahija.

- Sretan sam, bila je ovo velika pobjeda za nas. Ne pobjeđuje se Olympiacos svaki dan na gostovanju, a nama je baš to pošlo za rukom. Bili smo dobro pripremljeni obrambeno im se suprotstaviti, a posebnu smo pažnju posvetili njihovim najboljim igračima. Pobjeda je izborena obranom - kazao je Tomas i nastavio objašnjavati:

- U fazi napada imali smo strpljenja. Znali smo da će pritisak pasti na njih bude li, kako vrijeme prolazi, rezultat u egalu. Odigrali smo savršenu posljednju četvrtinu i zasluženo došli do pobjede. Moramo sada ostati smireni i usredotočiti se na utakmice koje slijede. Sjajno smo startali u Topu 16 natjecanja, no pred nama je još pet utakmica.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.