Sport

Australian Open

Australian Open: Đoković protiv Federera

Australian Open: Đoković protiv Federera

Poznat je prvi muški polufinalni par prvog teniskog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena. U njemu će snage odmjeriti Roger Federer i Novak Đoković.

Nakon što je prethodno Federer s lakih 6-1, 6-3, 6-3 u četvrtfinalu savladao sunarodnjaka Stanislasa Wawrinku, Đoković je jednako uvjerljivo s 6-1, 7-6(5), 6-1 nadigrao Čeha Tomaša Berdycha.

Do pete pobjede u šestom međusobnom meču protiv Berdycha Đoković je došao za dva sata i 32 minute igre, od čega je čak jedan sat i 18 minuta otpalo na drugi set u kojem je Berdych ispustio break viška.

- Pokušao sam mu poremetiti tempo igre i natjerao ga da pogriješi i prati moju igru. Berdych ima odlične i snažne udarce i ako uđete u njegov ritam, postaje jako teško. Drugi je set bio jako izjednačen i sretan sam što sam ga uspio dobiti u tie-breaku - komentirao je Đoković nakon susreta.

Đoković je 2008. godine osvojio naslov u Australian Openu, a posljednje je dvije godine zaustavljan u četvrtfinalu. Na pitanje može li ponovo do naslova u Melbourne Parku, Đoković je rekao.

- Idem polako, meč po meč. Ako ću nastaviti igrati ovako, a mislim da dobro igram, onda imam dobre šanse. Sljedeći je Roger, najbolji igrač svih vremena, a to će biti težak meč. Ipak, jako mu se veselim - dodao je srpski tenisač, treći nositelj turnira.

Polufinalni ogled Đokovića i Federera bit će njihov 20. međusobni, a uspješniji je Švicarac s 13 pobjeda. Na Australian Openu posljednji su put snage odmjerili 2008., također u polufinalu, a tada je Đoković, kasniji pobjednik, pobijedio 3-0 u setovima.

Australian Open, četvrtfinale, tenisači:

Federer (2) - Wawrinka (19) 6-1, 6-3, 6-3

Đoković (3) - Berdych (6) 6-1, 7-6(5), 6-1

tenisačice:

Wozniacki (1) - Schiavone (6) 3-6, 6-3, 6-3

Li (9) - Petkovic (30) 6-2, 6-4


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.