Sport

Tenis, ATP

Roger Federer: "Imao sam svoje šanse, razočaran sam"

Roger Federer:

Dvoboj bivših prvih tenisača svijeta nije razočarao, polufinalni susret Rogera Federera i Novaka Đokovića otišao je u treći set, a finale i priliku da ponovi 2009. godine kad je prvi i dosad jedini put osvojio Masters u Parizu, izborio je 26-godišnji Srbin.

Nakon furioznog starta Roger Federer na koncu je pognute glave izašao iz susreta protiv Novaka Đokovića, a nakon meča na konferenciji za novinare nije krio svoje razočaranje. Jeste li na kraju platili danak onako ubitačnom otvaranju meča? "Bio je ovo težak susret, počeo sam dobro i taj nivo uspio zadržati neko vrijeme, a poslije se niti ne sjećam kako su se stvari odvijale. Sve mi je još u magli, znam samo da sam imao svoje šanse, promašio sam jedan lagani volej i pustio jednu loptu za koju sam mislio da sigurno ide vani. Nikad nećemo znati bi li se set odvio na drugačiji način da sam osvojio te i nekoliko sličnih poena, ali da sam imao svoje prilike, imao sam ih. Protiv igrača kao što je Novak ne možete si dopustiti previše propuštenih šansi, ja sam svoje prokockao i u drugom i u trećem setu. Razočaran jesam, ali sve u svemu iza mene je dobar tjedan".

I sljedeći tjedan na završnici u Londonu igrate protiv Đokovića. Koliko će Vam biti teško izaći na teren samo tri dana poslije imajući u vidu da je rijetkost da dvojica igrača iz samog vrha igraju dva susreta u tako kratkom vremenskom razdoblju? "Osjećaj je definitivno neobičan, a još i više kada mislim da u istoj skupini igram i protiv Del Potra s kojim sam igrao jučer. Ne vidim tu neke veće probleme i veselim se izazovu. iza mene je nekoliko dobrih tjedana i s jedne strane je dobro jer ću imati dan više odmora u odnosu na Novaka. Iskreno, sumnjam da će previše pomoći jer on nije igrao Basel, ali neće ni odmoći".

Jučer ste imali težak meč protiv Del Potra, možda su tri seta protiv Argentinca razlog zbog kojeg ste u trećem protiv Đokovića ostali za nijansu prekratki? "Iako je iza mene nekoliko napornih tjedana, ne vjerujem da sam toliko osjećam umor da je danas mogao biti presudan faktor. Žao mi je što nisam izdržao dulje u ritmu s početka meča i što ga nisam doveo pod još jači pritisak, ali dobro se borio, nije odustajao i na koncu je pokupio plodove svog strpljenja", zaključio je Federer.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.