Sport

Skijanje, Superkombinacija Chamonix

Chamonix: Potpuni trijumf hrvatskog skijanja u superkombinaciji

Chamonix: Potpuni trijumf hrvatskog skijanja u superkombinaciji

Kostelić prvi, Zrnčić-Dim drugi, Šamšal 25. a Široki 29.

Unatoč tome što u Chamonixu nije bilo nekoliko odličnih vozača ove discipline (Benjamin Raich, Carlo Janka, Bode Miller...) dvostruka hrvatska pobjeda ne gubi na značaju, posebno jer se dogodila uz činjenicu da je Ivica Kostelić nakon spusta bio tek 24. sa skoro dvije i pol sekunde minusa u odnosu na, primjerice, Aksela Lunda Svindala.

Ipak, bilo je jasno da će Kostelić silno skočiti nakon slalomske vožnje baš zbog pomanjkanja konkurencije, ali i činjenice da je ispred njega bilo jako malo specijalista za slalom. Kao najopasniji suparnici su mu bili Silvan Zurbriggen, Natko Zrnčić-Dim i spomenuti Norvežanin Svindal. Na kraju se, na sreću, ispostavilo da mu je timski kolega Zrnčić-Dim najveći suparnik, te su njih dvojica osvojila prva dva mjesta. I ogromnih 180 bodova za hrvatsko skijanje.

Unatoč dvije i pol sekunde manjka za najboljima nakon spusta, na kraju kompletne superkombinacije nitko nije došao Ivici Kosteliću bliže od pola sekunde. Drugoplasirani Zrnčić-Dim je zaostao 51 stotinku, te je time ostvario najbolji plasman u karijeri u Svjetskom kupu. Iza hrvatskog dvojca je bio poredan norveški dvojac Svindal-Jansrud, dok je peti na kraju bio Zurbriggen.

Ivica Kostelić je tako dobio sve tri kombinacije ove sezone, čime je osigurao mali Kristalni globus u ovoj disciplini. Pobijedio je u superkombinacijama u Wengenu i Chamonixu, te u klasičnoj kombinaciji u Kitzbühelu.

Nevjerojatno zvuči da je u 2011. godini ovo bila sedma pobjeda Ivice Kostelića u Svjetskom kupu. Ukupno ih sada ima - devetnaest.

Da dan u Chamonixu bude još ljepši za hrvatsko skijanje pobrinuli su se Dalibor Šamšal i Tin Široki koji su također uzeli bodove. Šamšal je bio 25., a Široki 29. 

Svjetski kup, superkombinacija u Chamonixu:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 2:57.12

2. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +0.51

3. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.53

4. Kjetil Jansrud (Nor) +0.62

5. Silvan Zurbriggen (Švi) +0.63

...

25. Dalibor Šamšal (Hrv) +4.95

...

29. Tin Široki (Hrv)+7.11

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 1178

2. Silvan Zurbriggen (Švi) 703

3. Didier Cuche (Švi) 673

4. Aksel Lund Svindal (Nor) 663

5. Romed Baumann (Aut) 545

...

56. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 94

...

128. Tin Široki (Hrv) 7

...

134. Dalibor Šamšal (Hrv) 6


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.