Sport

Košarka, NLB liga

Zvezda oslabljena na Cedevitu

Zvezda oslabljena na Cedevitu

Cedevitu u Sutinskim vrelima (18h) protiv oslabljene Crvene Zvezde očekuje prva od posljednje tri utakmice NLB lige u kojima momčad iz Podsuseda želi osigurati mjesto u Europi sljedeće sezone

Osim što ganjaju mjesto u Eurokupu, Cedevita se još uvijek nada šestom mjestu kojim bi zadržali nadu da u Prvenstvu Hrvatske mogu prestići Zagreb u borbi za Euroligu slijedeće sezone.

Protiv Zvezde će Aco Petrović ponovno biti bez Corsleyja Edwardsa koji se dobro oporavlja od problema s trombom, a problema su posljednjih dana imali Vukušić i Petrović te je njihov nastup upitan. Prema pisanju Kosarka.rs, na drugoj strani neće biti najboljeg igrača Ricarda Marsha, prošlogodišnjeg košarkaša Cedevite, koji je ostao u Beogradu zbog obiteljskih problema.

"Ne mislim da je situacija u kojoj se nalazimo crna, no nevjerojatno je koliko ove sezone imamo problema sa bolestima i ozljedama. Nikako da se to završi. Iz tjedna u tjedan mislim da je to iza nas pa se opet nešto novo pojavi. Međutim, što je tu je", komentira trener Aco Petrović.

"Ponovno nam se, srećom, ukazala prilika da sami rješavamo pitanje minimalno Eurokupa slijedeće sezone, da ostanemo u blizini Zagreba kroz ove preostale tri utakmice. Moramo dati sve od sebe bez obzira što nisam siguran tko će biti, a tko neće u našem rosteru ovih tjedan dana. Zvezda nam je prva u nizu uz potpuni respekt jer netko tko se bori za goli opstanak sigurno nam ništa neće pokloniti. S aspekta intenziteta nas očekuje jedna iznimno zahtjevna utakmica ali vjerujem da mi to možemo pozitivno riješiti."

Aco je još dodao: "Trener sam već jako dugo ali nikada tijekom sezone nisam imao toliko peha, toliko problema sa izostancima igrača, stvarno ponekad i bizarnih ozljeda kao što je to ove sezone."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.