Sport

Košarka, NLB liga

Tornado uletio na pressicu nakon utakmice i iskazao nezadovoljstvo

Tornado uletio na pressicu nakon utakmice i iskazao nezadovoljstvo

Grdović: Pobijedio je bolji suparnik

Nakon što su treneri Lukajić i Grdović dovršili svoja izlaganja na press konferenciji nakon utakmice, na vratima su se pojavili predstavnici Tornada i iskazali svoje nezadovoljstvo.

Skandiranje "uprava, odlazi", "bando lopovska" i niz psovki upućenih u smjeru političara koji "drmaju" klubom i vladajuće stranke trajali su oko minute i pol, nakon čega je Tornado napustio press centar uz nastavak skandiranja.

Prije nego što je Tornado opravdano iskazao svoje zadovoljstvo, trener Grdović prokomentirao je utakmicu, odnosno poraz koji ga je uputio ka nižem rangu natjecanja:

- Čestitam Hemofarmu, koji je došao u Zadar znajući kako dobiti ovakvu partiju. Nismo znali odgovoriti na njihovu agresiju, a ponovile su se neke greške koji smo radili i protiv Partizana u prošlom kolu. To se odnosi na probleme s organizacijom igre pod pritiskom protivnika i obrana koja ne stiže zatvarati njihove igrače. Hemofarm je cijelo vrijeme igrao s četiri pokretna igrača i jednim centrom, a mi na to fizički nismo znali odgovoriti. Njihova agresija je presudila utakmicu, a a naglasio bih da je pobijedio bolji suparnik. To je nažalost naša realnost.

Mogu li navijači očekivati skori povratak u NLB ligu?

- Moramo krenuti od kadeta i juniora i tražiti mlade talentirane igrače i u njih ulagati trud i vrijeme. Pokazalo se cijele sezone kako mladima koji su došli do seniorskog pogona nedostaju košarkaške osnove, što je rezultat pogrešnog rada. Moramo napraviti selekciju mladih i talentiranih igrača, što je dugotrajan proces, te se s njima zatvoriti u ovih pet dvorana na Višnjiku i to na četiri godine. Rezultat tada neće izostati jer to je već prokušani recept koji smo dr. Slavko Trninić i ja primijenili u Splitu. Ako na bazu talentiranih mladih igrača nadodamo nekolicinu kvalitetnih i iskusnih, povratak u NLB može biti ekspresan - zaključio je optimistično Grdović.

Zadru tako preostaje odraditi rezultatski nebitan susret sa Širokim, koji će biti posljednji NLB susret Zadra unutar sljedećih najmanje godinu dana, i nakon toga se skoncentrirati na A1 Ligu za prvaka, što bi trebao biti poligon za razvoj najtalentiranijih mladića u klubu. U međuvremenu, slavlje navijača Crvene Zvezde može otpočeti...


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.