Sport

Košarka

NCAAB: Final Four bez prva dva nositelja

NCAAB: Final Four bez prva dva nositelja

Poznati su svi sudionici Final Foura sveučilišne košarkaške NCAA lige. Nakon što su svoje mjesto u Houstonu u subotu osigurali Butler i Connecticut, u nedjelju su im se pridružili Kentucky i Virginia Commonwealth University.

Za mjesto u finalu igrat će Connecticut i Kentucky, odnosno Butler i VCU.

Kentucky je svoje mjesto među posljednja četiri našao premijerno nakon 1998. godine i to 76-69 pobjedom protiv drugopostavljene North Caroline. Budući da je ispao i prvopostavljeni Kansas, od Virginia Commonwealtha rezultatom 71-61, dogodilo se to da će po prvi puta od 1979. godine posljednji vikend sveučilišne košarke proći bez prva dva nositelja.

Kentucky je do pobjede protiv North Caroline doveo Brandon Knight učinkom od 22 poena i sedam skokova, a treba reći da je pobjednička momčad imala petoricu po poenima dvoznamenkastih igrača. Tyler Zeller je s 21 košem i devet uhvaćenih lopti predvodio poraženi sastav, no prave pomoći suigrača nije imao.

Marcus Morris s 20 poena i 16 skokova bio je izvrstan u redovima Kansasa koji su već na poluvremenu zaostajali 14 poena u odnosu na VCU. Razlika je to koju nisu uspjeli nadoknaditi. Virginia je najviše dobila od Jamiea Skeena, 26 koševa i 10 skokova.

Inače, Virgina je bila jedanaesti nositelj turnira. Povijest sveučilišne košarke pamti samo dva slučaja prije ovoga da se tako nisko postavljena momčad našla među posljednja četiri.

Završnica u Houstonu započinje 2. travnja.

NCAA finala po regijama:

Istočna regija

North Carolina (2) - Kentucky (4) 69-76

Jugozapadna regija

Kansas (1) - Virginia Commonwealth University (11) 61-71

Final Four:

Butler (8) - Virgina Commonwealt University (11)

Connecticut (3) - Kentucky (4)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.