Sport

Košarka, NCAA

NCAA: Connecticutu naslov

NCAA: Connecticutu naslov

Više od drugog uzastopnog poraza u finalu američke sveučilišne lige košarkaši Butlera nisu mogli ni očekivati kada su iz igre gađali bijednih 18.8 posto (12/64)

U Houstonu je odigrano jedno od najružnijih finala u povijesti sveučilišne košarke, a naslov je po treći put u povijesti otišao momčadi Connecticuta. Oni su u slavlju šutirali loših 34% iz igre no to im je bilo i više nego dovoljno za naslov i pobjedu 53:41.

Zvuči nevjerojatno no Butler je tijekom 40 minuta igre ubacio tek tri puta za dva poena iz 31 pokušaja(!). Devet postignutih trica zato još izgleda dobro, a sa dvije pogođene je Butler otišao sa prednošću 22:19.

Imala je momčad Brada Stevensa početkom nastavka i 25:19, no tada stala. Na novi pogodak iz igre čekali su sve do 35. minute, a do tada je UConn zaostatak od šest poena pretvorio u vodstvo od 13 (41:28) te agresivnom obranom do kraja osigurao naslov.

Najučinkovitiji u velikom slavlju Huskiesa bio je njihov najbolji igrač Kemba Walker, no njemu je za 16 poena trebao čak 19 lopti. Zato je veliku pomoć imao u Alexu Oriakhiu koji je uz 11 poena uhvatio isti broj skokova te sakupio čak četiri blokade.

Kod Buldoga se tek šest igrača upisalo na listu strijelaca, a jedini dvoznamenkasti igrač bio je Shelvin Mack koji je ubacio 13 poena.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.