Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Zagreb ipak prejak za Borik

Zagreb ipak prejak za Borik

Alex Renfroe odigrao je na rubu triple-double učinka: 18 koševa, 9 skokova i 10 ukradenih lopti

Pred nešto manje od 2000 gledatelja u zadarskim Jazinama, košarkaši Zagreba porazili su Borik rezultatom 60-73 u utakmici koju su kontrolirali punih 35 minuta.

Borik je bolje otvorio utakmicu i već u drugoj minuti imao vodstvo 4-0 zahvaljujući Pešutu i Škifiću. Njihova agresivna obrana u prvih pet minuta dozvolila je Zagrebu tek 4 koša, pa je kod Škifićevog ubačaja za 10-4 Erjavec morao reagirati minutom odmora.

U nastavku su "Mravi" ipak ubacili u brzinu više, te prvo izjednačili na 14-14 preko hitronogog Renfroea, a potom i došli u vodstvo 16-19 tricom Babića. Prednost Zagreba na kraju prve četvrtine potvrdio je Simon košem u posljednjoj sekundi, pa se na odmor odlazi rezultatom 16-21 u korist gostiju.

U samom početku druge četvrtine Zagrepčani su se "raspucali" i u tri minute pogodili tri trice, zahvaljujući kojima su došli u prvo dvoznamenkasto vodstvo (23-34) na utakmici. Mladen Erjavec postavio je igru sa četiri "mala" igrača, na što Puntamičani nisu imali odgovora punih 8 minuta igre u 2. četvrtini.

Tek su se tada, zahvaljujući 4 uzastopna koša Petra Marića, vratili na pristojan zaostatak (31-34), no prije isteka poluvremena Mašić je ipak uspio povećati prednost svoje momčadi na 31-36. S tim se rezultatom i otišlo na odmor.

Treću četvrtinu otvorio je Jure Škifić svojom prvom tricom i nakratko ponudio tračak nade da bi se domaćin mogao mogao u potpunosti vratiti u susret, no Zagreb je ipak preiskusna momčad da bi to dozvolila.

Puntamičani su ostali bez ideje, pa su napade pokušavali riješiti igrom "1 na 1", što nikako nije u skladu s njihovom igrom u najboljim ovogodišnjim susretima. Gosti to znalački koriste i cijelu četvrtinu održavaju prednost od 10-ak razlike, a na odmor pred posljednjih 10 minuta odlazi se rezultatom 45-54.

Pokušali su Puntamičani u posljednjoj četvrtini dostići vodstvo Zagreba, no nedostajalo je snage, pa i znanja da bi se to ostvarilo. Puno iskusnija i kvalitetnija momčad Zagreba znala je strpljivo čuvati vodstvo i tjerati mlade igrače Borika na greške koje su proizlazile iz nervoze i dovodile do laganih koševa gostiju.

Susret je završen rezultatom 60-73, a dojam je kako je Mladen Erjavec pobijedio Borika iskoristivši upravo njihovo najjače oružje, a to je žustra i agresivna igra sa četiri "mala". Također, uzastopni porazi od Cedevite i Splita kao da su ipak ostavili traga na Plantakovoj momčadi, te nisu pružili adekvatan otpor. 

KK Borik-Puntamika - KK Zagreb CO 60-73 (16-21, 15-15, 14-18, 15-19)

KK Borik-Puntamika: Mikulić, Mrkić 1, Marić 4, Čakarun 7 (9 sk), Ružić (10sk), Pešut 6, Petani 11, Škifić 20, Troskot, Jurjević 9, Plantak, Šarlija 2.

KK Zagreb CO: Mašić 12, Halilović, Simon 18, Babić 6, Kasun 2, Renfroe 18 (9 sk, 10 uk.l), Bubalo, Novačić, Žorić 17, Rančić, Heytvelt.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.