Sport

Košarka,Euroleague

Real Madrid na korak od Final Foura Eurolige

Real Madrid na korak od Final Foura Eurolige

Tri sudionika završnog turnira Eurolige već su poznata. Zna se, također, da će u polufinalu Final Foura u Barceloni igrati Panathinaikos i Siena. Ne zna se tek tko će na ogled izraelskom Maccabiju, iako je poznato da će to biti španjolski klub

Jedini koji će preostati nakon što je među osam najboljih bilo čak četiri španjolske ekipe. U Madridu će u četvrtak (20:45) domaći Real i Valencia odigrati majstoricu četvrtfinala Eurolige. Bit će to prva peta utakmica u Euroligi nakon dvije godine. Zanimljivo, tada su također igrali Španjolci - Barcelona i Tau Ceramica.

Četvrtfinalna serija Reala i Valencije pokazala se najizjednačenijom u kompletnoj nokaut fazi. Obje ekipe slavile su kući i na strani, parne utakmice pripale su Realu, a neparne Valenciji. Slijedom te logike, petu utakmicu trebao bi dobiti Real.

Poput svojih nogometnih kolega ni košarkaši Reala dugo nisu bili u samoj završnici najcjenjenijeg europskog klupskog natjecanja. Zadnji put na Final Fouru bili su 1996. Real je izgubio u polufinalu, kraljevski dres nosili su Joe Arlauckas i Zoran Savić, trenirao ih je Željko Obradović, a današnji vrlo važan član Reala imao je pet godina i igrao se u prašini u Podgorici. Nikola Mirotić danas je španjolski reprezentativac.

"Cijele sezone pričamo samo o Final Fouru u Barceloni, to nam je cilj od početka. Sada smo samo korak udaljeni od njega i, što je vrlo važno, imamo odlučujući susret pred našom publikom. Nadam se da će dvorana biti puna jer i nama će lakše biti igrati", kaže Mirotić koji je u svojoj prvoj pravoj seniorskoj sezoni izborio mjesto u momčadi krcatoj zvijezdama.

On, Ante Tomić, Fisher i Reyes bit će ključ u sutrašnjoj utakmici, jer Real je dosad dobivao kada bi bljesnuo netko od visokih igrača. Real je samo jedan korak udaljen od Final Foura, a bio bi to poseban turnir za Madriđane.

Igrati kao jedini španjolski predstavnik i imati priliku osvojiti naslov u sred Barcelone - bila bi to prava satisfakcija za ovaj klub nakon svih frustracija koje im je priredila Barca.

Obje ekipe bez važnih igrača

Domaćin će biti oslabljen za španjolskog reprezentativca Sergija Rodrigueza koji se nije stigao oporaviti od ozljede. Na drugoj strani neće biti Victora Clavera i Amerikanca Augustinea.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.