Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Borik se namučio za pobjedu nad Zabokom

Borik se namučio za pobjedu nad Zabokom

Škifić je na liniju sobodnih bacanja izlazio rekordnih 23 puta!

Izgledalo je kao da su se košarkaši Borika "ispuhali" u uzastopnim susretima s NLB-ligašima, jer do posljednjih trenutaka 3. četvrtine činilo se kako će Zabok iz Jazina otputovati s dva boda. Ipak, Puntamičani su se na vrijeme "razbudili" i na kraju slavili rezultatom 90-79.

Uvodnih pet i pol minuta igre košarkaši Nevena Plantaka svoje su protivnike držali bez koša, a pritom su zabili 9. Činilo se kako će već u samom uvodu susret biti razriješen, kad su redove Zaboka uspjeli povezati precizni Krajačić (dvije trice) i ispod reketa teško zadrživi Lozančić, pa do kraja četvrtine vraćaju priključak, a na kratki predah se odlazi rezultatom 18-15 u korist Borika.

Pokušali su se Puntamičani u drugoj četvrtini ponovno rezultatski odvojiti od protivnika, "povukao" je Šarlija u samom startu i uz pomoć Marića, Ružića i Škifića doveo svoju momčad na +8 (32-24) u 15. minuti, no gosti se ponovno vraćaju, ponajviše zahvaljujući dalekometnim ubačajima, a minutu i pol prije kraja čak i dolaze u vodstvo košem Smajlagića.

Upravo se mladi Sven Smajlagić pokazao kobnim za Borik u prvom dijelu jer je do kraja postigao još dvije trice, od kojih jednu sa zvukom sirene i tako momčad Zaboka odveo na vodstvo 42-44 nakon 20 minuta igre.

Iz greške u grešku srljali su košarkaši Borika punih 8 minuta treće četvrtine i tako Zabočanima maksimalno olakšali posao održavanja prednosti, koja je u jednom trenutku dosegla i velikih 7 razlike (51-58) nakon trice Leža. Ipak, posljednje dvije minute četvrtine protječu potpunoj dominaciji Borika, koji je serijom od čak 13-0, prešao u vodstvo 64-58, što je i bio krajnji rezultat četvrtine. Najzaslužniji za povratak Borika svakako je bio Mario Pešut, koji je u tom periodu postigao dvije trice, prve za Borik na večerašnjoj utakmici.

Serije prekršaja s obje strane, nešto grubljih sa strane gostiju, pretvorile su otvaranje posljednje četvrtine u festival slobodnih bacanja, u kojem se domaćin nešto bolje snašao, te je nakon tri minute i tri uzastopna bacanja Škifića poveo sa 6 razlike (69-63).

Kako je utakmica odmicala, tako su gosti postajali sve nervozniji, pa su u 36. minuti već imali trojicu igrača isključenih zbog po 5 osobnih pogrešaka, što su Puntamičani obilato koristili i tri minute prije kraja po prvi put poveli sa dvoznamenkastom razlikom (79-69), što je označilo da je susret riješen. Završilo je rezultatom 90-79 u korist Borika, što znači da je Borik došao do svoje druge pobjede u Ligi za prvaka.

U redovima Borika najviše su se istakli Škifić sa 28 koševa (od čega 16 iz slobodnih bacanja), te Čakarun sa 26. Kod Zaboka su najbolji bili Lež sa 17, te Smajlagić sa 16 koševa.

KK Borik-Puntamika - KK Zabok 90-79 (18-15, 24-29, 22-14, 26-21)

KK Borik-Puntamika: Mrkić, Marić 2, Čakarun 26 (8sk), Ružić 4, Pešut 12, Petani 3, Škifić 28, Marin, Troskot, Jurjević 6, Plantak, Šarlija 9.

KK Zabok: Pešut 2, Rogić 9, Janković 9, Lež 17, Peklarić 3, Krajačić 6, Črnjević 2, Brnas 4, Stojković, Lozančić 11, Smajlagić 16, Kraljević


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.