Sport

Košarka, Final four EuroCupa

Popović: 20 mojih Zadrana nadglasat će večeras 500 Cedevitinih navijača

Popović: 20 mojih Zadrana nadglasat će večeras 500 Cedevitinih navijača

Milijun eura po sezoni u dalekom Kazanu zarađuje Marko Popović. Ne čudi, radi se o momčadi čiji je budžet 13 milijuna eura i koja računa na klasnu rezultatsku budućnost. Iako se preko Charleroia Rusi nisu uspjeli plasirati u Euroligu, ni ovakav rasplet, koji uključuje Final Four Eurocupa nije loša opcija.

"Postoji ona narodna; bolje biti prvi u selu, nego zadnji u gradu. Možda bolje da nismo ušli u Euroligu, možda bi izgorili, a tko zna što bi onda bilo. Preskakanje stepenica nije u redu. Ovako smo se izgradili, napravili iskorak u Eurocupu. Sve ima svoje zašto i zato. Ovo nam je natjecanje po mjeri", za Index je u Trevisu, večer uoči ogleda s Cedevitom ispričao zadarski profesionalac.

S godinama je sazrio, odmjeren je u izjavama i od njega više doživjeti ishitrene reakcije. No, na terenu je to isti onaj Pop koji će preuzeti odgovornost i šutirati ključni poen s deset metara. Iskustva mu ne nedostaje, uostalom, još je 1999. godine sa svojim Zadrom igrao u polufinalu Saporta Cupa, kada ih je zaustavio Aris. Od Uniksa, koji trenutno predvodi rusko prvenstvo, očekuje se više. Finale.

"Kazan sve više diše za košarku. Ljestvica prvenstva kaže da smo dobri, ali trebamo to još pokazati u play offu. Ističu nas kao favorite Eurocupa i možda postoji mali pritisak, ali kad krene utakmica to se više neće osjetiti. Ovdje su sve ekipe na 25 posto šanse, imam iskustvo sa Zadrom u ovoj fazi, gdje smo bili totalni outsajderi, pa smo se opet vratili. Trebamo dati maksimum, jer Cedevita nas je porazila u Kazanu. Pokazali su kvalitetu kako je sezona odmicala, moramo se paziti njihovog šuta za tri poena."

Uniks i Benetton slove za favorite, ali Cedevita je glavna priča u Trevisu.

"Ni oni sami se nisu nadali da će ovdje doći. Za veliki rezultat treba uvijek i doza sreće, a oni su je imali. Sada su puni samopouzdanja, jedni su od konkurenata za osvajanje Europcupa čim su stigli do Final Foura. Igra se jedna utakmica, to je jedan dan... Bit će to dobra i kvalitetna utakmica", najavio je Popović koji s Uniksom ima ugovor do kraja sezone i za sada ne razmišlja o potezima koji će tada uslijediti.

Fokusiran je isključivo na Eurocup. I na Cedevitu.

"Jako puno ovise o šutu za tri poena. Draper je glavni, ali Vukušić je taj koji otvara reket. Siguran sam da bi Draperu bilo puno teže igrati da nema Vukušića. Pored njih, odskače i Rudež, no mišljenja sam da je ključ te momčadi Marino Baždarić"

Može li prevaga biti crvena navijačka vojska koja sutra stiže iz Zagreba?

"20 zadarskih navijača bit će tu, i sigurno će biti kao 500 njihovih", želio je raščistiti.

"Pohvalno je što dolaze ljudi iz Zagreba, bit će to lijepa slika. Imam samo riječi hvale za ono što je Cedevita napravila ove sezone, to je prirodan i zdrav put."

Treba li ga i Zadar slijediti? Marko prati zbivanja i nada se boljim danima.

"Žao mi je što je situacija takva, ali ako je to cijena za bolju budućnost, trebalo se jednom i dogoditi. Nažalost, trebat će dugo vremena da se oporave, puno je stvari na kojima treba poraditi."

Drapera smo ostavili za kraj. Popoviću nije smetalo, nekako izbjegava priču o igraču koji bi mu uskoro trebao krasti minute u reprezentaciji. Ako se sjećate, i s Andersonom se zaletio, javno što misli o naturalizaciji.. Ovaj put puno je oprezniji.

"Draper? Polako, dečka ne poznajem, na bok-bok smo. MVP je natjecanja i zbog toga ga poštujem. Pokazao je da je kvalitetan, ali o drugim stvarima pričat ćemo kad dođe vrijeme za to. Trenutno me motivira Final Four, a ne njegova putovnica. Sportaš sam, volim nadmetnje i neću mu dopustiti da me nadigra"


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.