Sport

Košarka, Eurocup

Eurocup: Popović odveo UNIKS do titule!

Eurocup: Popović odveo UNIKS do titule!

Zadarski košarkaš proglašen je nakorisnijim igračem Final Foura!

Sasvim su se nedoraslima UNIKS-u iz Kazana pokazala sva tri duga sudionika završnog turnira košarkaškog Eurocupa u Trevisu. U finalu su Rusi pobijedili Cajasol iz Seville 92-77.

Sredinom druge četvrtine UNIKS je vodio 40-20. Iako su u nastavku utakmice dopustili Španjolcima da im se približe na sedam razlike (55-48), igrači Jevgenija Pašutina svo su vrijeme kontrolirali rezultat, gotovo na identičan način kao što su činili protiv Cedevite u polufinalu, te su zasluženo izborili sudjelovanje u Euroligi iduće sezone.

Hrvatski reprezentativac Marko Popović odigrao je jednu od najboljih utakmica sezone ostvarivši double-double učinak od 18 koševa i 11 asistencija. Dobro je šutirao iz igre (2-3 za dvicu, 3-6 za tricu), te izgubio samo dvije lopte. Sve to za gotovo 36 minuta na parketu.

Odlične partije u Trevisu donijele su mu naslov najkorisnijeg igrača Final Foura, koji mu je uručen pri proglašenju pobjednika.

Maciej Lampe ponovno je bio najbolji u redovima pobjednika s 26 koševa i 11 skokova. U redovima poražene momčadi Louis Bullock i Txemi Urtasun ubacili su po 15 koševa.

Eurocup, finale Final Foura:

UNIKS - Cajasol 92-77


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.