Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Brown: "Ovo je velika pobjeda za nas"

Brown:

Lijepo je sinoć bilo biti navijačem Zadra u Krešinom domu. Mlada je zadarska momčad, iako ozbiljno oslabljena neigranjem kapetana Vladovića i mladog Olivarija, odigrala jednu izvrsnu utakmicu i u potpunosti zasluženo nadigrala suparnike iz Zagreba.

Momci trenera Grdovića ne samo da su pobijedili favoriziranog protivnika, nego su u svim segmentima igre bili bolji i uvjerljivom pobjedom (prvom pobjedom protiv Zagreba u sezoni) nadoknadili zaostatak iz prve utakmice, što im omogućuje prednost u borbi za drugo mjesto na kraju regularnog dijela sezone.

Treba istaknuti da je Zadar cijelu utakmicu odigrao sa šest igrača, naime, samo je Ahmetbašić svojim ulaskom sa klupe aktivno sudjelovao u igri. Ne bi bilo pošteno izdvajat pojedince zaslužne za ovu veliku pobjedu, jer je prije svega kolektiv i veliko zajedništvo odlika ovih momaka kako na parketu tako i u svlačionici.

Uhvatili smo izjave dva "visoka"  stožerna igrača Zadra pod košem, koji su u ovoj utakmici zaustavili najboljeg gostujućeg igrača Luku Žorića na samo, za njega skromnih, 10 koševa. Evo što nam je rekao Brandon Brown:

Odigrali smo žestoko od samog početka do kraja utakmice, nismo dopustili da nam se dogodi pad koncentracije. Velika pobjeda za nas, ovo je naša prva pobjeda protiv njih ove sezone i ovako trebamo odigrati i protiv Cibone.

Jeste li zadovoljni svojom igrom večeras, protivnički centri se nisu večeras naigrali?

Malo sam razočaran svojom igrom u napadu, mislim da sam trebao pogoditi neke lagane šuteve ali u obrani sam dao sve od sebe. Sutra nam slijedi slobodan dan, malo ćemo se odmoriti ali trener nam govori da moramo i dalje ovako ostati fokusirani, jer sezona još nije gotova i idemo utakmicu po utakmicu. Naposljetku, ne želimo samo sudjelovati nego želimo osvojit prvenstvo.

Zadovoljan pobjedom bio je i Ive Ivanov:

- Odigrali smo točno kako smo se dogovorili. Spriječili smo njihov napadački skok i eventualne lake poene. Puno nam je falio Jakov ali ovi mladi momci Pavle i Batur odigrali su jako dobro i svojim dobrim potezima rasteretili su neko vrijeme Cara na kojem je bio velik pritisak.

Odigrali ste svih 40 minuta dobre obrane na Žoriću, jedino je Simon stvarao probleme?

- Pa igrali smo jedan na jedan protiv Žorića, Heytvelt je pogodio neke otvorene šuteve u prvom poluvremenu ali kasnije su oni izgubili koncentraciju i htjeli su svaki pojedinačno s loptom riješit utakmicu. Možda nam je male probleme radio Simon,  ali neka on zabije svojih dvadeset koševa a mi dobijemo utakmicu.

Sljedeće kolo dolazi Cibona?

- Upravo su danas pobijedili Borika, digli su se s dolaskom novog trenera ali i mi igramo odlično tako da se nadam našoj pobjedi i punoj dvorani.

Napomenimo još da se utakmica protiv Cibone igra u Krešinom domu u srijedu u 18:30 sati.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.