Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Cibona se osvetila Zadru za poraz u Draženovom domu

Cibona se osvetila Zadru za poraz u Draženovom domu

Cibona je dostigla 23 razike, koliko ih je Zadar dobio u Draženovom domu

Težak je udarac večeras Zadar pretrpio na svom parketu od vječitog rivala Cibone. Gosti iz Zagreba su kontrolirali čitav tijek utakmice, a može se reći i kako su na trenutke briljirali, te su na koncu zasluženo slavili rezultatom 70-93.

Cibona je susret otvorila puno bolje od svog domaćina. Nakon početnog vodstva Zadra 2-0, gosti rade seriju od čak 0-9 i nakon tek tri minute igre dolaze do vodstva 2-9.

Tehnička pogreška Leona Radoševića pri rezultatu 4-11 pružila je mogućnost Zadranima da se ekspresno vrate u susret, no domaćini ni to nisu znali iskoristiti, pa je Cibona pobjegla već na 5-13, a pri rezultatu 5-15, u 6. minuti, Pino Grdović je pozvao prvu minutu odmora.

Gotovo je nemoguće nabrojati sve situacije u kojima je Zadar katastrofalno reagirao, što je Ciboni omogućilo "šetnju" kroz preostalih 4 minute četvrtine, a o omjeru snaga u prvih 10 minuta najbolje svjedoči rezultat 7-24.

"Zaslužena pobjeda Cibone"

Pino Grdović: Čestitam Ciboni na zasluženoj pobjedi. Kontrolirali su igru od prve do posljednje minute. Nama je očit hendikep bio nedostatak vremena za oporavak nakon odlične partije protiv Zagreba, a uz to Cibona je imala veći broj raspoloženih igrača i širu rotaciju potrebnu za promjenu ritma.

Joke Vranković: Maksimalno smo koncentrirano ušli u utakmicu i zato smo iskoristili sve ponuđene situacije. Htjeli smo izbjeći tranzicijsku igru Zadra, te smo obranu fokusirali na Marka Cara, koji je zanimljiv i kao kandidat za reprezentaciju. Na ruku su nam išle i mnogobrojne ozljede igrača Zadra, koje su im potpuno skratile mogućnost rotacije.

Tek dvije minute igre u nastavku bilo je potrebno Ciboni da povede s preko 20 razlike, a to su učinili nakon greške u dodavanju Ahmetbašića, te zakucavanja Bogdanovića na drugom kraju terena.

Tek povremeni bljeskovi i tragovi kakve-takve igre nisu bili dovoljni za povratak u rezultatsku neizvjesnost tokom prvih 7 minuta druge četvrtine. Tek tada Car pogađa prvu Zadrovu tricu na utakmici, a Brown veže 5 uzastopnih poena, što Zadru donosi rezultat 21-35 minutu pred kraj poluvremena.

Tek što su se navijači Zadra ponadali povratku u utakmicu, Karlo Vragović je stupio na scenu, te je sa 5 vezanih koševa, od čega i trica s istekom poluvremena, odveo svoju momčad na odmor s ogromnom prednošću 21-40.

18% šuta za tri poena, 35% za dva, te sramotnih 14% sa linije slobodnih bacanja, najbolje dočaravaju koliko je dezorijentirano i nemotivirano izgledala momčad Pina Grdovića u prvom poluvremenu.

Niti uvod u treću četvrtinu nije donio nikakvog pomaka u igri Zadra. Njihovu nesnalažljivost u obrani Cibosi su koristili do iznemoglosti, te su postigli čak 4 trice sa pozicije točno ispred klupe Zadra, što je anuliralo nešto bolju napadačku igru Grdovićevih košarkaša u odnosu na prvo poluvrijeme. Goran Vrbanc pokazao se ubojitim za Zadrane tokom treće četvrtine postigavši 11 koševa u tek 10 minuta, čime je svoju momčad odveo na rezultat 45-68 pred posljednju četvrtinu.

Posljednja četvrtina poslužila je tek kao potvrda Cibonine dominacije svih 40 minuta. Kad je pitanje pobjednika postalo potpuno riješeno, Zadranima je kao jedini cilj ostala obrana rezultata stečenog u Draženovom domu. Podsjetimo, u toj utakmici Zadar je slavio rezultatom 57-80, dakle 23 razlike. Da se to ne dogodi, pobrinuo se Tomislav Zubčić zakucavanjem u posljednjim trenucima utakmice za konačni rezultat 70-93.

Okončala je tako Cibona susret pobjedom s identičnom razlikom kojom je i poražena kod kuće, pa će u slučaju jednakog broja bodova na kraju prvenstva, o poziciji na tablici odlučivati ukupna koš-razlika.

KK Zadar - KK Cibona 70-93 (7-24, 14-16, 24-28, 25-25)

KK Zadar: Car 21, Batur 10, Ahmetbašić 5, Ramljak, Dundović, Marčinković 2, Olivari 5, Ivanov 18, Brown 9, Pelczmann, Vlaić.

KK Cibona: Miljković, Bogdanović 20, Barač, Filipović, Lalić 3, Zubčić 9, Garma, Rozić 16, Vragović 15, Vrbanc 22, Radošević 8, Krapić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.