Sport

Nogomet, Liga prvaka

Real optužuje "glumca" Busquetsa da je Marcela nazvao majmunom

Real optužuje

Rat video-isječcima između Real Madrida i Barcelone se nastavlja. Na meti "kraljevskog kluba" se posljednji našao Sergio Busquets kojega iz Madrida optužuju za rasizam.

I dalje se na taj način povlače repovi nakon prošlotjedne prve utakmice polufinala Lige prvaka u kojoj je Barcelona na Santiago Bernabeuu pobijedila s 2-0. Dvoboj je obilježila velika nervoza i kontroverzne sudačke odluke, a iz Reala su već dan nakon utakmice objavili snimku na kojoj se vidi da su se Barcelonini igrači u velikoj mjeri iskazali glumom, a predvodnik je bio upravo Busquets.

No, nije mu to jedini grijeh. Nova snimka, koju je pustila madridska Marca, sugerira da je Busquets nakon jednog duela Realovom tamnoputom Brazilcu Marcelu dobacio riječi "mono, mono", odnosno "majmune, majmune".

Budući da je pritom rukom sakrio usta, za Marcu je to ključan dokaz da je katalonski veznjak rekao Marcelu nešto "prljavo". Štoviše, ugledni dnevnik navodi i kako će se cijelim slučajem vjerojatno pozabaviti i Europska nogometna federacija (UEFA) koja je vrlo osjetljiva na rasizam.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.