Sport

Nogomet, Liga prvaka

Guardiola: Nogomet se vraća kući; Karanka: Mourinho je bio u pravu, nismo mogli u finale

Guardiola: Nogomet se vraća kući; Karanka: Mourinho je bio u pravu, nismo mogli u finale

Trener Barceloninih nogometaša Pep Guardiola nije mogao sakriti svoju radost nakon izborenog finala Lige prvaka. S ukupnih 3-1 katalonski je klub savladao najvećeg rivala Real Madrida u polufinalu i izborio veliki finale na Wembleyju.

- To je velika čast. Nogomet se vraća kući. Barcelona je osvojila svoj prvi Kup prvaka na Wembleyju 1992. godine, a sada stižemo na novi Wembley i vrlo smo ponosni zbog našeg kluba, zbog igrača - rekao je Guardiola za Sky Sports nakon susreta.

- Moramo se pripremiti najbolje što možemo za finale. Ne znam tko će nam tamo biti protivnik, Schalke ili Manchester United, pretpostavljam Manchester.

Ukoliko se u finale plasira Manchester United, bit će to repriza finala Lige prvaka iz 2009. godine kada je Barcelona slavila s 2-0.

- Sir Alex je uvijek ondje, uvijek u završnicama i bori se za naslove, pa će za nas to biti čast. Za mene, mladog trenera, posebna je čast doći do finala. Uložili smo veliki napor u ovaj uspjeh. Veliko je to postignuće nakon teške sezone, posebice izbaciti Real Madrid. Sada želimo uživati u trenutku jer smo u 20 dana igrali četiri puta protiv najteže, najbogatije momčadi na svijetu.

S druge strane, u sinoćnjem uzvratu na Camp Nou na klupi Reala nije smio sjediti njegov trener Jose Mourinho kojeg je UEFA suspendirala zbog oštrih kritika na račun suđenja u prvom susretu, pa je "kraljevski klub" vodio njegov pomoćnik Aitor Karanka. Mourinho je navodno susret pratio iz svoje hotelske sobe budući nije smio komunicirati s klupom bilo preko sms-a, bilo radio-vezom.

- Razgovarali smo s Mourinhom prije utakmice, ali nismo smjeli za vrijeme susreta. Ali kao svi u Realu, bio je ljutit. Mourinho je rekao da je za Real bilo nemoguće proći u finale i to je i bio slučaj - rekao je Karanka aludirajući pritom na gol Higuaina početkom drugog poluvremena koji je poništen zbog navodnog prethodnog prekršaja Ronalda nad Mascheranom.

- Postignuti gol s više od 40 minuta do kraja štošta bi promijenili. Činjenice su tu. Svi su rekli da je gol trebao biti priznat. Cijeli je svijet vidio što se dogodilo i nastavit će to gledati. Tisuće ljudi su mogle vidjeti što se dogodilo u prvom susretu i sada.

- Igrači su dokazali da znaju igrati kada im se to dozvoli. Pokazali su različite pristupe igri i dok nam je to bilo dozvoljeno, suprotstavili smo se Barceloni. Mislim da u navijači Madrida mogu biti ponosni na sve u posljednjih mjesec dana.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.