Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Zadar večeras domaćin sinjskom Alkaru

Zadar večeras domaćin sinjskom Alkaru

Zdravstveno stanje u momčadi nažalost nije idealno

Večeras će u Krešinom domu košarkaši Zadra ugostiti sinjskog Alkara u sklopu 11. kola A1 Lige za prvaka. Početkom sezone Zadrani su lakoćom slavili nad istim protivnikom 52-69 i to na gostujućem terenu.

Alkar svakako spada u red "lakših" protivnika, no u Zadru svejedno pozivaju na maksimalni oprez.

- Iako smo izraziti favoriti, moja bi momčad protiv Alkara trebala odigrati potpuno ozbiljno, i tada rezultat nikako ne bi smio biti upitan. Pokušati ću dati minutažu igračima koji su do sada nešto manje igrali, ali i Jakovu Vladoviću, kojega moramo osposobiti za play off - poručuje trener košarkaša Zadra, Pino Grdović

Zdravstveno stanje u momčadi nije idealno, što nažalost nije nikakva novost za Zadrane:

- Upitni su Mario Dundović, Brandon Brown i Jakov Vladović, dok je Brown najbliži nastupu. Oni rade po posebnom programu i svakog se dana nadamo pozitivnim vijestima - za kraj će Grdović.

Pavle Marčinković također je uvjeren da pobjeda nad Alkarom neće dolaziti u pitanje:

- U večerašnjoj utakmici problema ne bi smjelo biti, iako je Alkar neugodan, što su pokazali iznenadivši Splita. Situacija u prvenstvu je zanimljiva i gotovo svak svakog može pobijediti, ali večeras iznenađenje nećemo dopustiti. Imamo problema s ozljedama i iscrpljenošću, ali moramo izgurati ovaj dio sezone, pa u doigravanju dati sve od sebe - poručuje Marčinković koji u prvoj utakmici s Alkarom ove sezone nije imao značajniju minutažu, s obzirom da je ona bila povjerena njegovom kolegi Šimi Olivariju.

Utakmica između Zadra i Alkara na rasporedu je u 20:00 sati u Krešinom domu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.