Sport

Košarka, A1 liga za prvaka

Gradski derbi, drugi čin

Gradski derbi, drugi čin

Iako su u prvoj međusobnoj utakmici Zadrani pokazali kako su ipak kvalitetnija momčad, trener Zadra Pino Grdović poziva na oprez u uzvratu

U subotu će se po drugi puta ove sezone, u službenim utakmicama, sastati košarkaši Zadra i Borik-Puntamike u okršaju gradskih rivala. Utakmica će se odigrati u legendarnim Jazinama, što će biti tek drugi put da se košarkaši Zadra vraćaju u svoju matičnu dvoranu nakon što su preselili na Višnjik.

Prva je međusobna utakmica gradskih rivala završila više no uvjerljivom pobjedom Zadra u Krešinom domu rezultatom 77-45, a junak pobjede nad Puntamičanima bio je Marko Car sa 18 koševa, dok je Pavle Marčinković dodao 13, a Brandon Brown 10.

Iako su u toj utakmici Zadrani pokazali kako su ipak kvalitetnija momčad, trener Zadra Pino Grdović poziva na oprez u uzvratu:

- O gradskom derbiju se nema što puno govoriti s obzirom da će obje momčadi podjednako željeti pobjedu. Mi smo ipak u blagoj prednosti jer imamo nešto jači sastav, no o pobjedniku će ipak odlučivati detalji, kao i u svakom derbi-susretu.

Grdović najveću prijetnju svojoj momčadi vidi u iznimno preciznom šutu Puntamičana, te njihovoj agresivnoj obrani:

- Biti će potrebno braniti njihov iznimno opasni šut za tri poena i nadam se da neće biti kao na utakmici protiv Alkara kad smo bili ipak nešto opušteniji. Puntamika je ipak puno opasnija od Sinjana i biti će potrebno kontrolirati cijeli tok utakmice da ne dopustimo njihovu prepoznatljivu agresivnu igru.

Prijetnju će predstavljati i igrači ponikli u omladinskom pogonu Zadra, koji protiv svog matičnog kluba uvijek imaju motiv više:

- U Boriku ima igrača koji su potekli u KK Zadru i nisu se uspjeli izboriti za prvi sastav. Oni će sigurno dati sve od sebe kako bi dokazali da i oni imaju mjesta u našem klubu. Svaki igrač se želi vratiti u svoj matični klub i zato će imati motiv više.

Dobra vijest za Zadrane je i povratak kapetana momčadi na parket:

- U sastav se napokon vraća Jakov Vladović, i predstoji nam vidjeti koliko je upotrebljiv za buduće oglede s obzirom da je tek jučer počeo trenirati punim intenzitetom, te je odradio trening utakmicu na dva koša.

Za kraj, Grdović je izrazio želju za punom dvoranom i pravom košarkaškom atmosferom:

- Nadam se da će publika doći u što većem broju i da će korektno bodriti onaj klub za koji navijaju.

Ulaznice za utakmicu, koja se igra u subotu u 20:00 sati, možete kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: knjižara Šokota na Kalelargi, rent-a-car A&R na Branimirovoj obali, turistička agencija Terra na Boriku, te restoran Basket kraj Jazina.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.