Sport

Košarka, A-1 Liga za prvaka

Marčinković: "Pokazali koliko nam znači ova pobjeda"

Marčinković:

Zadar na korak do drugog mjesta

Košarkaši Zadra sinoć su si pobjedom protiv favorizirane Cedevite dijelom odškrinuli vrata k osiguravanju druge pozicije na kraju regularnog dijela A-1 lige za prvaka. Pobjeda, iako ostvarena protiv protivnika koji je igrao bez par važnih igrača, je sasvim zaslužena. Svakako treba čestitati momcima trenera Grdovića na velikoj volji i htijenju koju su pokazali tijekom utakmice.

Upravo je prikazana energija kod domaćina donijela na kraju utakmice višak od 11 skokova u odnosu na protivnika. Kod Zadrana se u rubriku koševa upisalo samo petoro različitih strijelaca. Uhvatili smo izjavu najboljeg strijelca domaćina ali i utakmice Pavla Marčinkovića:

Sigurno da nismo očekivali laganu utakmicu, nikako nismo uspijevali otići na veću razliku i prelomiti utakmicu ali pobjeda je tu i zadovoljni smo. Cedevita je došla odigrati utakmicu bez par svojih ključnih igrača, no bez obzira na to shvatili smo utakmicu jako ozbiljno. Imali smo i mi puno problema s ozlijeđenim igračima. Brown je stisnuo zube i odigrao sa nateknutim zglobom, Batur je pod temperaturom odlično odigrao završnicu utakmice i stvarno svaka im čast jer smo pokazali koliko nam znači ova pobjeda.

Zadnje kolo i gostovanje kod Splita, pobjeda donosi sigurnu drugu poziciju?

- Idemo se dolje boriti po još jednu pobjedu, sigurno da sad imamo lijepu šansu pobjedom potvrditi i ovu današnju utakmicu i bila bi šteta da eventualnim porazom prospemo trud i zalaganje koje smo ugrađivali u dosadašnje utakmice.

Veliku borbu pod koševima uz pomoć Brandona Browna vodio je Ive Ivanov protiv gostujućih igrača, nakon svih 40 odigranih minuta uz 11 koševa i 9 skokova osvrnuo se na konačan rezultat i pobjedu:

Od početka smo dobro ušli u utakmicu, nismo željeli da nam se kao u nekim utakmica dogodi loš početak i slab ritam. Igrali smo dobro, kontrolirali cijelo vrijeme utakmicu i mislim da smo zasluženo pobijedili.

Sljedeće kolo protiv Splita i potvrda drugog mjesta?

- Ako Bog da. Spremat ćemo se ova dva dana, dati sve od sebe i pokušati pobijediti u Splitu što bi nam puno značilo radi samopouzdanja u nastavku play offa.

Zadrani posljednju utakmicu regularnog dijela A-1 Lige za prvaka igraju u petak u Splitu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.