Sport

Nogomet, Kvalifikacije za EP 2012

Pranjić se ozlijedio na treningu, opet problemi za Bilića

Pranjić se ozlijedio na treningu, opet problemi za Bilića

Nije strašno, ali niti idealno. Da je utakmica s Gruzijom sutra, Danijel Pranjić sasvim sigurno bi bio samo promatrač. Njega muči zadnja loža, a izbornika Bilića automatski - lijevi bok. Pomalo i tradicionalno, čak i sa zdravim Pranjićem.

 "Riječ je o staroj ozljedi koju vuče još iz Bayerna. U susretu protiv momčadi Brača Pranjić je osjetio zatezanje već u desetoj minuti. Došlo je do istegnuća. Pripremamo se kao da Pranjića nema", rekao je izbornik.

Odmah se postavlja pitanje: koje su druge varijante za lijevog bočnog u zadnjoj liniji?

"Imamo dobra rješenja. Ćorluka na lijevom beku je jedna od njih, već je igrao na toj poziciji. Pripremali smo ga za to mjesto još za onu utakmicu na Wembleyju, igrao je lijevo i dio susreta u Parizu. I u finišu sezone je za Tottenham igrao lijevo. Ma, Čarli je top igrač koji može jednako kvalitetno igrati na sve četiri pozicije u obrani", kaže Bilić.

Reprezentaciji su se na Braču priključili Dejan Lovren i Tomislav Dujmović, možebitni starteri. Upitan je status "podizača" atmosfere Joea Šimunića, a na mjesto stopera gura se i Gordon Schildenfeld. No, vjerojatnije je da će startati Joe, uz Srnu, Lovrena i Čarlija u zadnjoj liniji. Dujmović je u Tbilisiju dobio prednost u odnosu na Vukojevića, i makar je kvalitetno odradio zadatak, to je svojevrsna nepravda prema Ogiju iza kojeg je sjajna sezona. U Splitu očekujemo njegov star, iza Luke, Perišića, Eduarda i Mandžukića. U napadu će biti Nikica Jelavić.

Dok u glavi preslaguje varijante, Bilić vrti kadrove iz Tbilisija. Vjerojatno mu nije lako.

Veseli se što će beskompromisnu, napadačku formaciju izvesti na pun Poljud. Prodano je već više od dvadeset tisuća ulaznica.

"Mi smo hrvatska reprezentacija, naš najpoznatiji brend u svijetu. Ne iznenađuje me interes koji Splićani pokazuju, Split je grad koji je nacionalno svjestan u pozitivnom smislu. Za neke probleme ovi momci nisu krivi. Uopće ne dvojim da će nas publika nositi", siguran je Bilić, koji se ne osvrće na poruke "dobrodošlice" HNS-u koji je 14 godina ignorirao ukletu školjku.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.