Sport

Vaterpolo

VK Albamaris Biograd doveo zvučna pojačanja za narednu sezonu

VK Albamaris Biograd doveo zvučna pojačanja za narednu sezonu

Vaterpolo klub Albamaris za predstojeću se trećeligašku sezonu pojačao zvučnim imenima. Najveće pojačanje je Marino Franičević (29), poznati splitski centar, koji je u bogatoj karijeri igrao za POŠK, Jadran i Mornar, talijansku Cattaniu, te crnogorsku Budvu

Sa zagrebačkom je Mladosti  2008. osvojio naslov prvaka  Hrvatske, a bio je i povremeni Rudićev reprezentativac. Sada nastupa za  reprezentaciju Gruzije. Iako Splićanin od juniorskih je dana vaterpolski vezan za Biograd gdje je u nekoliko navrata bio na posudbi, osvojivši naslove prvaka Druge lige 2002. i 2006. g. Nastupao je i u biogradskoj  Divljoj ligi za momčad Pocco Locco. 

Drugo vrijedno pojačanje  je Deni Šarić, prvotimac VK Šibenika i standardni juniorski hrvatski reprezentativac. Deni je izdanak  poznate biogradske vaterpolske obitelji (otac Željko, stric Tomislav i brat Davor igrali su godinama za VK Biograd), a prošao  je kvalitetnu šibensku školu i još u mlađim kategorijama osvajao trofeje.

Njih dvojica, zajedno s iskusnim biogradskim povratnikom Matom Ivanovićem, nadogradit će lanjsku ekipu Albamarisa u iznimno jakoj trećeligaškoj  konkurenciji ove sezone. Osim Albamarisa, u 3. ligi nastupaju još Primošten, Brodarica, Žaborić, Tisno, Croatia iz Turnja, Gusar iz Sv. Filipa i Jakova i druga momčad VK Šibenika. Liga traje od 8. srpnja do 21. kolovoza.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.