Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Petrić ostaje u HSV-u i postaje kapetan?

Petrić ostaje u HSV-u i postaje kapetan?

U utorak navečer u HSV-ovoj su pripremnoj bazi u austrijskom Zillertalu, točnije u lokalnom hotelu Sporthotel Stock, 80 minuta pregovarali Mladen Petrić, Frank Arnesen i Michael Oenning.

Tema razgovora uz večeru bila je Petrićev status i ostanak u klubu. Hrvatskom nogometašu ugovor s hamburškim klubom istječe na kraju iduće sezone.

Sportski direktor Arnesen i trener Oenning izrazili su hrvatskom reprezentativnom napadaču želju za njegovim ostankom u klubu. Odluči li se Petrić na to, postat će i kapetan momčadi.

- Razgovarali smo u sportskoj situaciji. Željeli smo čuti njegovo mišljenje o momčadi i situaciji u klubu. Bio je to vrlo dobar, pozitivan razgovor - kazao je Arnesen odbivši konkretno odgovoriti na pitanje je li Petriću, u paketu s novim ugovorom, ponuđena i kapetanska vrpca kojoj je trenutačni vlasnik Heiko Westermann:

- Razgovarali smo o svemu.

Svoje je viđenje sastanka dao i 30-godišnji Hrvat, koji je u 108 dosadašnjih nastupa za klub zabio 54 gola.

- Prošlih godina bilo je razilaženja između momčadi i vodstva kluba. Sad to nasreću više nije slučaj. Sve se promijenilo. Važno je da momčad i klub djeluju kao jedno tijelo - kazao je Petrić nastavivši:

- Istina je, razgovarali smo i o kapetanskoj vrpci. Ne bih to uopće dovodio u pitanje kada bih se mogao identificirati sa svojim ostankom. Logično je da se kapetanska vrpca ne nudi igraču koji namjerava za 12 mjeseci napustiti klub.

Petrićeva posljednja izjava naslućuje da je spreman produljiti suradnju s HSV-om.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.