Sport

Nogometni Mercato

Fabregas: "Čekao sam godinama, ovo je izazov života"

Fabregas:

Cesc Fabregas napokon je stavio svoj potpis na ugovor s Barcelonom. Nakon nedjeljnog dogovora klubova, prošao je liječničke preglede i, kaže, ispunio san o povratku kući

Nakon što je kao 16-godišnjak otišao iz Barcelone u Arsenal, Cesc Fabregas se kao 24-godišnjak vraća na Camp Nou za 29 milijuna eura odštete, uz mogućih deset dodatnih milijuna u bonusima.

Španjolski reprezentativac je u ponedjeljak poslijepodne napokon potpisao petogodišnji ugovor, u kojemu mu odštetna klauzula iznosi 200 milijuna eura.

"Čekao sam danima, mjesecima i godinama na ovaj trenutak. Vraćam se kući nakon osam godina i znam koliko su mnogi bili razočarani kada sam odlazio. Sada se vraćam na izazov života i nadam se da ću ostati svima u dobroj uspomeni", izjavio je po povratku u Barcelonu.

Na dresu će nositi broj četiri, i dodaje: "To je poseban broj i znam da je postojala rasprava treba li ga dobiti Thiago ili ja. Ali zadovoljan sam što će biti moj".

Fabregas nije propustio spomenuti utjecaj Arsenea Wengera, francuskog stručnjaka na kormilu Arsenala, na svoju karijeru: "Nikad mu neću moći dovoljno zahvaliti za sve što je učinio. Mislim da ga u Barceloni pogrešno prikazuju, nije takav kakvim ga se doživljava".

"Pozdravio sam se sa svima u Arsenalu, imao sam i emotivan razgovor s Wengerom. On je najbolja osoba koju sam sreo u nogometu. Navijači Arsenala znaju da sam uvijek davao sve od sebe, ali došlo je vrijeme za odlazak. Žao mi je što im nisam mogao ništa reći, no iz kluba su mi zabranili da razgovaram s bilo kime".

"Sada sam ovdje u Barceloni velikim dijelom zahvaljujući njemu. Ne mogu dovoljno snažno izraziti koliko mu se divim. Dugujem mu", zaključio je Španjolac.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.