Sport

Nogomet

Bivši vratar Dinama tuži Rapid i Austriju za skoro milijun eura

Bivši vratar Dinama tuži Rapid i Austriju za skoro milijun eura

Bivši njemački vratar zagrebačkog Dinama, danas umirovljeni Georg Koch (39), podnio je tužbu pri Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) protiv austrijskih prvoligaša Austrije i Rapida.

Prema napisima Kuriera, Koch zahtjeva odštetu od 912.000 eura za duševnu bol i patnju, kao i za naknadu za onemogućavanje daljnjeg igranja nogometa nakon incidenta koji se dogodio 24. kolovoza 2008. godine na bečkom derbiju između njegovog tadašnjeg kluba Rapida i Austrije.

Podsjetimo, tada je jedan navijač Austrije bacio petardu na travnjak stadiona Gerhard Hanappi nakon što je domaći Rapid poveo golom Boškovića u petoj minuti. Petarda je ekplodirala neposredno u blizini desnog Kochovog uha što mu je prouzročilo ozbiljne ozljede, teško oštećenje sluha, vrtoglavice i probleme s ravnotežom, zbog čega je njemački vratar ubrzo bio prisiljen prekinuti karijeru.

Koch je u u karijeri nastupao za brojne klubove među kojima su Fortuna, Rapid, PSV, Arminia, Kaiserslautern, Energie Cottbus, Duisburg i zagrebački Dinamo. U Dinamu je branio sezone 2007/08 i pomogao mu da dođe do naslova prvaka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.