Sport

Nogomet, Europa liga

Kranjčar: Nadam se da će Škotska protiv nas proći kao Hearts

Kranjčar: Nadam se da će Škotska protiv nas proći kao Hearts

Hrvatski nogometni reprezentativac Niko Kranjčar rekao je za škotske medije da se nada jednako laganoj pobjedi Hrvatske protiv Škotske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kao što je to Tottenham uradio protiv Heartsa u Europa ligi (5-0).

Kranjčar je rekao da i dalje poštuje škotski nogomet, ali da neće imati milosti kada istrči na Hampden Park u utakmici protiv Škotske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

- Nadam se da će Hrvatska savladati Škotsku jednakom lakoćom kao što je to učinio Tottenham prošloga tjedna protiv Heartsa. No, prije svega nadam se da ću prije toga okusiti nastup na Europskom prvenstvu 2012. godine - rekao je Kranjčar.

- Kada je napravljen ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rekao sam da smo dobili najtežu moguću grupu. Svako može svakog pobijediti, ali to je s druge strane dobro za nas, jer ćemo u svaki susret ulaziti spremni, neće biti laganih utakmica - smatra hrvatski reprezentativac.

- Utakmica u Škotskoj bit će posebno zahtjevna zbog fantastične atmosfere koja vlada na tim stadionima. Svi u Hrvatskoj poštuju Škotsku, jer znaju što mogu sigurno očekivati iz sudara protiv takve momčadi - vrlo tešku i fizički zahtjevnu utakmicu - veli Niko.

Kranjčar, inače nogometaš Tottenhama, prošloga je tjedna ostvario visoku 5-0 pobjedu u posljednjem kolu kvalifikacija za Europa ligu protiv škotskog Heartsa.

- Rani gol je bio presudan. To je otvorilo utakmicu što nam je olakšalo posao. Bio je veliki šok za domaćina primiti tako rano pogodak, a nakon drugog gola više nije bilo povratka za njih - komentirao je pobjedu Tottenhama protiv Heartsa.

- Imamo odličnu momčad u kojoj se svi pokušavaju izboriti za mjesto u momčadi. Kada dobijete priliku od menadžera, morate je iskoristiti i mislim da smo to upravo i napravili protiv Heartsa. Naša kvaliteta omogućiti će nam da ove sezone pobijedimo u više utakmica nego ranijih sezona - zaključio je Kranjčar.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.