Sport

Košarka

Marko Popović i službeno u Žalgirisu

Marko Popović i službeno u Žalgirisu

Kapetan hrvatske reprezentacije vratio se u Žalgiris, litavski klub u kojem je već ostavio dubok trag. Time što je riješio dilemu gdje će nastaviti karijeru Popović će se potpuno moći koncentrirati na Eurobasket

Prvo se oko Velike Gospe proširila vijest da je potpisao za Žalgiris, potom su pregovori propali te je u Kaunas sletio organizator igre Denver Nuggetsa Ty Lawson, da bi sada došlo do novog preokreta u priči.

Ovog puta obrat je konačan. Marko Popović ponovno je igrač Žalgirisa s kojim je potpisao ugovor na godinu dana uz opciju produženja na još godinu.

"Bila je lagana odluka vratiti se u Žalgiris. Kaunas je grad košarke, ima najbolje navijače, a znam klub i dosta igrača", rekao je Popović za službenu stranicu kluba. "Znam što se događalo u klubu, a i u kontaktu sam s Mantasom Kalnietisom koji mi je dobar prijetelj te je čak bio na mom vjenčanju."

Popović je strašno popularan u Kaunasu gdje je već igrao u sezonama 06/07 i 07/08. Osvojio je prvenstvo, Baltičku ligu i dva litavska Kupa te postao heroj navijača. Sada kad se još i vratio u zeleni dres, reprezentaciji Hrvatske je zagarantirano da će u četvrtfinalu Eurobasketa koje se igra u Kaunasu, ukoliko se tamo plasira, imati podršku kao na domaćem parketu. Naravno, osim ako će u četvrtfinalu igrati protiv Litve.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.