Sport

Košarka, Eurobasket 2011.

Popović: Pokazali smo da možemo igrati

Popović: Pokazali smo da možemo igrati

Tomić: Ovo mi je najbolja utakmica za reprezentaciju

Nakon, vrlo vjerojatno, ključne pobjede Hrvatske nad Crnom Gorom, jedan od najboljih pojedinaca koji su zaslužni za uspjeh hrvatske reprezentacije je sigurno Marko Popović.

Pop je pokazao zašto je on s razlogom kapetan ove mlade generacije, kada je u prijelomnim trenucima utakmice "potopio" sve nade Crnogoraca svojim najopasnijim oružjem - tricama. 

"Igrali smo na mahove u grču, međutim ono što je najvažnije igrali smo kolektivno, kao ekipa. Zasluženo smo pobijedili, ali moram reći da smo primili puno glupih pogodaka", izjavio je neposredno nakon Marko Popović.

"Pokazali smo da možemo igrati, lopta je išla brzo, od ruke do ruke, svatko je imao loptu. Imali smo dovoljno samopouzdanja i sve je išlo po planu, a ovdje mislim na to da smo zaustavili njihove najvažnije igrače".

Već danas našu reprezentaciju očekuje dvoboj protiv BiH koja je jučer izgubila neočekivano od Finske. Kad na to dodamo podatak da je Makedonija tukla Grke možemo reći da je skupina C jedna od najatraktivnijih na prvenstvu.

"BiH je neugodan protivnik. Oni su šuterska ekipa koju predvode Teletović i Domercant. Dobro smo se pripremili i nadam se da se neće ponoviti utakmica kao sa Makedonijom, koja je evo pokazala da je vrlo opasan protivnik pobjedivši Grčku. Nadam se da će nam se igra dizati iz utakmice u utakmicu", zaključio je Pop. 

Nadamo se da će Popović nastaviti svoju seriju trica i protiv BiH. Spomenimo podatak da je Pop u utakmici protiv Crne Gore postigao sedam trica od jedanaest pokušaja.

Sretan i raspoložen bio je još jedan junak Hrvatske, Ante Tomić, koji je zabio 26 koševa, upisao osam skokova i dodao četiri asistencije. Bila je to upravo sjajna, NBA partija...

"Ovo mi je najbolja utakmica za reprezentaciju, možda sam dvaput ovako odigrao za Real ove sezone. Međutim, iako se mnogo toga bilo dobro, kretanje, protok lopte, igra u obrani, opet je to bila tijesna utakmica. Nikako se odmaknuti na 15 razlike i mirno je privesti kraju", rekao je junak hrvatske pobjede nad Crnogorcima Ante Tomić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.