Sport

Košarka, Eurobasket 2011.

Marko Popović: Ispričavam se u ime svih!

Marko Popović: Ispričavam se u ime svih!

Vranković podnio ostavku na mjesto izbornika

Marko Popović se kao kapetan potonulog hrvatskog košarkaškog broda nakon poraza od Grčke koji nas je defitivno izbacio u drugu europsku košarkašku ligu u kamere HTV-a ispričao se naciji.

Razlog poraza pronašao je u beskrvnom i bezidejnom prvom poluvremenu kada su Grci napravili 20 razlike, a u drugom je nedostajalo snaga i koncentracije za veliki preokret.

"Izgubili smo u prvom poluvremenu, reagirali smo kriminalano i otišli na minus 17. Cijelu grupu smo prokockali protiv Makedonije i BiH i ne treba tražiti previše od ove utakmice, jer sve smo upropastili i prije toga" rezignirano je za HTV Popović objasnio razloge povijesnog neuspjeha.

Popović je kapetanski preuzeo odgovornost: "Kao kapetan snosim najveći dio krivice. Ispričavam se u ime svih."

Kapetan dijeli i mišljenje mnogih kako je za neuspjeh kriv pogrešan odabir igrača: "Mlada smo momčad, ne znam tko će nastaviti igrati za reprezentaciju kada tek za dvije godine budemo igrali sljedeće natjecanje, ali ubuduće treba raditi pažljiviju selekciju. Ali imali smo grupu koju smo morali proći i opravdanja nema", uputio je Popović kritiku izborniku i stručnom stožeru reprezentacije.

"Naš mentalitet je kriv. Protiv Grčke smo bili izjednačeni, a BiH nam ode na 15 razlike. Klupsku košarku igramo u inozemstvu na visokom nivou jer se stopimo sa stranim mentalitetom, a u reprezentaciji se vratimo na svoje."

Stanko Barač napokon je dobio prigodu početkom drugog poluvremena i bio glavni pokretač lova na grčku razliku no niti on nije mogao donijeti definitivnu prevagu, a Popović se slaže da je na prvenstvu trebao biti bolje i kvaliternije iskorišten, a ne samo kada je bilo prekasno.

"Šteta što ga nije bilo ranije, trebalo ga je pustiti da igra više i tako uhvati ritam", rekao je Popović.

Kažimo i to da je Joke Vranković nakon utakmice objavio u mikrofone HTV-a kako više nije izbornik te se zahvalio svima na odličnoj suradnji.

Kamo sreće da je to učinio ranije!


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.