Sport

Tenis

Čilić: Južnij je za mene težak protivnik

Čilić: Južnij je za mene težak protivnik

Marin Čilić opasno je živio u četvrtfinalu ATP turnira u Sankt Peterburgu protiv Andreasa Seppija. Imao je Talijan i meč-loptu kod dobivenog prvog seta i vodstva 8-7 u tie-breaku drugog, ali je na kraju hrvatski tenisač slavio 4-6, 7-6(8), 6-4.

- Mislim da je Seppi odigrao jedan od najboljih međusobnih mečeva. Imao je visok postotak prvog servisa i nisam lako dolazio u break-prilike. Potkraj meča bio sam sve bolji i servis mi je na kraju puno pomogao - rekao je Čilić, koji je spomenutu meč-loptu spasio asom.

Ukupno ih je opalio 13, uz 62% ubačenih prvih servisa, a podjednako dobar postotak trebat će mu i u subotu u polufinalu protiv Mihaila Južnija, pobjednika u St. Peterburgu iz 2004. godine.

- On je za mene težak protivnik, ali ove godine smo na omjeru 1-1, a oba su meča bila tijesna. Za mene je najvažnije da se nastavim tjerati naprijed i da pokušam sutra igrati stvarno dobro.

Južnij protiv Čilića vodi u međusobnim ogledima s 5-1, a ove sezone igrali su dva puta i oba je puta meč riješen u tri seta. Čilić je slavio u polufinalu Marseillea (tvrda podloga) 6-2, 1-6, 7-5, dok je Južnij bio bolji u četvrtfinalu Hamburga (zemlja) 4-6, 6-3, 7-6(6).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.